x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Doi medici de la Spitalul din Târgu Secuiesc s-au infectat cu COVID-19. Secția Chirurgie a fost închisă

UPDATE Doi medici de la Spitalul din Târgu Secuiesc s-au infectat cu COVID-19. Secția Chirurgie a fost închisă

10 Iun 2020   •   15:15
UPDATE Doi medici de la Spitalul din Târgu Secuiesc s-au infectat cu COVID-19. Secția Chirurgie a fost închisă

Secţia Chirurgie a Spitalului municipal din Târgu Secuiesc a fost închisă după ce doi medici au fost diagnosticaţi cu COVID-19, după cum a anunțat conducerea instituţiei sanitare.

"În data de 8 iunie, trei medici din cadrul secţiei de Chirurgie generală au prezentat simptome (febră, simptome digestive) după care s-a procedat la recoltarea probelor pentru testarea lor. În urma testărilor, la doi dintre medici s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus, ei fiind deja internaţi în spitalele destinate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Pentru al treilea medic testul a fost negativ. În urma evenimentelor, secţia a fost închisă, urmând ca atât pacienţii, cât şi personalul să fie testat. În funcţie de rezultatele testelor, pacienţii se vor externa sau vor fi transferaţi în unităţile sanitare spitaliceşti pentru a beneficia de serviciile medicale necesare. Menţionăm că, în prezent, nu avem persoane cu simptome nici în rândul pacienţilor şi nici în rândul angajaţilor", se arată în comunicat.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu medicii.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale din judeţul Covasna a fost confirmat pe 22 martie la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe. Secţiile Obstetrică-ginecologie și Neonatologie au intrat în carantină.

Ulterior, alte patru cadre medicale care lucrau din aceste secţii au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital.

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină pe 26 martie, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient. La scurt timp, au fost testați toţi angajaţii și au fost depistate pozitiv 67 de persoane.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Doi medici de la Spitalul municipal din Târgu Secuiesc au fost diagnosticaţi cu  coronavirus. Autorităţile au demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu aceştia, potrivit prefectului judeţului Covasna, Iulian Todor.

Aceștia au fost internați în spitalele din Brașov și Sfântu Gheorghe. 

În judeţul Covasna au fost realizate 5.997 de teste pentru infecția cu COVID-19, dintre care 225 au fost pozitive.  

×
Subiecte în articol: coronaviirus targu secuiesc covid 19