x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Tragedie la Vaslui. Ce se întâmplă cu cei doi copii arși cu ciorbă fierbinte

UPDATE Tragedie la Vaslui. Ce se întâmplă cu cei doi copii arși cu ciorbă fierbinte

28 Feb 2021   •   10:07
UPDATE Tragedie la Vaslui. Ce se întâmplă cu cei doi copii arși cu ciorbă fierbinte

În urma efectuării evaluărilor medicale la Spitalul Sf. Maria din Iași, fetița are suprafața corpului afectată de arsuri de până la 40%, iar băiatul este ars în proporție de 6%, la nivelul picioarelor.

Fetița se află la ATI, intubată și ventilată mecanic, dar stabilă termodinamic. Rănile au fost pansate, cu presiune negativă (vidat), pentru a minimaliza riscul de contaminare. Aceste pansamente trebuie păstrate 72 de ore.

Aseară, unitatea sanitară din Huși a solicitat transferul fetiței la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" din București, care a refuzat internarea, pe motiv că toate cele 10 locuri de la Secția de Mari Arși sunt ocupate. Ulterior, conducerea instituției a revenit asupra deciziei și a acceptat-o. Însă fetița nu a mai putut fi transferată din cauza vremii nefavorabile și se află în prezent la Iași. 

Nici astăzi nu va fi efectuat transferul pentru siguranța pacientei. Cel mai probabil, acesta ar putea fi efectuat săptămâna viitoare.

Spitalul din Iași poate trata doar pacienții arși pe o suprafață a corpului de maximum 25%.

Conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu acuză unitatea medicală din Huși că nu a respectat protocolul. 

Cei doi copii s-au opărit după ce vasul cu ciorbă fierbinte a căzut peste ei. Părinții i-au dus de urgență, prin mijloace proprii, la Spitalul din Huși.

UPDATE1 Fetița de 1 an și 9 luni, opărită cu ciorbă, este dusă cu elicopterul SMURD, la Spitalul Sf. Maria din Iași, unde va fi operată de chirurgii plasticieni. Băiatul are arsuri pe o suprafață mai mică a corpului și va ajunge la unitatea medicală cu o ambulanță.

Cei doi copii vor fi preluați în Secția de Terapie Intensivă pentru a fi reechilibrați, apoi echipa de chirurgi plasticieni vor interveni de urgență.

Doi copii arși cu ciorbă fierbinte au ajuns la Spitalul din Huși, județul Vaslui. Fetița de un an și nouă luni se află în stare gravă, cu arsuri pe circa 80% din corp, iar băiatul, în vârstă de 2 ani și 8 luni, are arsuri de gradul 2 pe 15% din suprafața corpului.

ȘTIRE INIȚIALĂ Doi copii arși cu ciorbă fierbinte au ajuns la Spitalul din Huși, județul Vaslui. Fetița de un an și nouă luni se află în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp. Se fac demersuri pentru transferul copiilor la Iași.

Copii iau ajuns la spital aduși de familie, după cum a declarat Ana Maria Ungureanu, managerul Ambulanței Vaslui.

Fetița are arsuri de gradele 2-3 pe 90% din corp. Băiețelul are arsuri de gradul 2 pe 6% din suprafața corpului și se află în stare stabilă. 

Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile necesare pentru transferul copiilor la Spitalul Sf. Maria din Iași.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaslui arsi copii ciorbă