x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO Ce spune premierul interimar Florin Cîțu despre carantinarea Capitalei

VIDEO Ce spune premierul interimar Florin Cîțu despre carantinarea Capitalei

14 Oct 2021   •   12:39
VIDEO Ce spune premierul interimar Florin Cîțu despre carantinarea Capitalei

Premierul interimar Florin Cîțu spune nu dorește carantinarea Capitalei deoarece această măsură nu a dat rezultate în trecut. 

„Nu luăm în discuție. Ați văzut că și anul trecut s-a discutat despre carantinarea Bucureștiului și a Ilfovului și nu a funcționat. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a spus Cîțu.

Specialiștii din sănătate vor să impună noi restricții după creșterea ratei de infectare cu COVID-19 la 15,42 la mia de locuitor în București. 

 

În județul Ilfov toate localitățile sunt în scenariul roșu. Demnitarul a spus că nu ar lua în calcul carantina, apelând la certificatul verde pentru toate activitățile.

Acesta a precizat că a discutat cu ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și mai degrabă s-ar impune certificatul verde pentru toate activitățile din România.

„Pentru orice activitate la care intrăm, când intrăm în contact cu persoanele să avem acest certificat verde, în activitățile economice. Dacă dorim să avem în continuare economia deschisă cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce numărul de funcționare în weekend pentru activități economice în weekend. Ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificat verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru”, a mai spus Cîțu.

Mediafax

 

×
Subiecte în articol: florin citu capitala carantina