x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de oameni, salvați de sub nămeți în Botoșani

Zeci de oameni, salvați de sub nămeți în Botoșani

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   11:01
Zeci de oameni, salvați de sub nămeți în Botoșani
Sursa foto: Hepta

23 de mașini în care se aflau 38 de persoane, o mașină care transporta patru persoane dializate și un microbuz cu 13 călători, din care doi copii, rămase înzăpezite, au fost ajutate să-și continue drumul de către pompierii din Botoșani.

Oamenii au rămas înzăpeziți între localitățile Ionășeni și Vânători, precum și între Vânători și Trușești.

Au fost ajutați să-și continue drumul de către pompierii aflați într-o misiune de monitorizare, pe DN 29 D Botoșani - Trușești – Ștefănești, alături de prefectul județului, Sorin Cornilă.

Echipajul ISU Botoșani, prezent în teren pentru a monitoriza situația pe DN 29 Botoșani – Săveni, a intervenit pentru a scoate din zăpadă o autoutilitară și un autoturism, rămase înzăpezite la ieșirea din localitatea Unțeni.

La ieșirea din orașul Ștefănești, un autoturism în care se afla o persoană a fost scos din nămeți de un echipaj de pompieri.

Un microbuz în care se aflau trei persoane și un autoturism cu trei pasageri, rămase înzăpezite la Brăteni (comuna Dângeni) au fost scoase din zăpadă de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mihălășeni.

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu pentru județul Botoșani până joi la ora 14.00. Potrivit acestora, va ninge consistent și se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze de 55 – 75 km/h, viscolind zăpada.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nameti salvati