x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 11.000 de beculeţe în bradul de Crăciun de la Crângaşi

11.000 de beculeţe în bradul de Crăciun de la Crângaşi

de Diana Scarlat    |    04 Dec 2011   •   18:03
11.000 de beculeţe în bradul de Crăciun de la Crângaşi

Mos Craciun a venit mai devreme pentru persoanele cu dizabilitati din sectorul 6 al Capitalei, si le-a adus un brad special. De Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap, sambata, 3 decembrie, 11.000 de beculete s-au aprins in Parcul Crangasi, pentru tot atatea persoane cu handicap din sector.

Beculetele, aprinse de 100 de persoane cu handicap prezente la eveniment sambata, la ora 18.00, vor lumina timp de o luna parcul Crangasi, in speranta ca vor reusi sa sensibilizeze populatia cu privire la situatia acestei categorii aparte de persoane. "Pentru a sublinia si mai mult semnificatia acestui gest, fiecare culoare care s-a aprins in pomul de Craciun simbolizeaza lupta impotriva unor maladii dintre cele mai frecvente, precum diabet, cancer sau SIDA care, in urma diagnosticarii, impun acordarea statutului de persoana cu dizabilitati', spun reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Inca din 1992, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a facut apel la statele membre sa marcheze ziua de 3 decembrie pentru ca persoanele cu dizabilitati sa fie tot mai mult integrate in societate (Rezolutia 47/88). In Sectorul 6, din totalul de 11.00 persoane cu dizabilitati din evidentele DGASPC, 630 sunt copii. "Gestul nostru simbolizeaza implicarea, prin toate mijloacele de care dispunem, in acordarea sprijinului persoanelor cu handicap si, de asemenea, are o mare incarcatura din punct de vedere uman', primarul sectorului 6, Cristian Constantin Poteras.

×