x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 22 de români, exploataţi la muncă în Emiratele Arabe Unite

22 de români, exploataţi la muncă în Emiratele Arabe Unite

de Agerpres    |    28 Apr 2014   •   19:36
22 de români, exploataţi la muncă în Emiratele Arabe Unite

Procurorii DIICOT - Timişoara şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au destructurat o grupare infracţională ai cărei membri sunt suspectaţi că au recrutat, transportat şi exploatat 22 de cetăţeni români în Emiratele Arabe Unite, unde i-au obligat să presteze servicii în interesul lor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu ianuarie 2014, procurorii şi poliţiştii implicaţi în instrumentarea cazului au documentat activitatea infracţională a patru persoane faţă de care există suspiciunea că au comis infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, supunerea la muncă forţată sau obligatorie, folosirea serviciilor unor persoane exploatate şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Anchetatorii susţin că, în perioada septembrie - decembrie 2013, membrii grupării, trei români: Cristina Grigorescu, Remus Ovidiu Stoica şi Theodor Costin Grigorescu, precum şi cetăţeanul italian Galli Ilario Ivano, cu vârste între 28 şi 52 de ani, au recrutat, transportat şi exploatat mai multe persoane, de naţionalitate română, în Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.

Recrutarea s-a realizat prin intermediul unei societăţi comerciale, cu sediul în Timişoara, administrată de cetăţeanul italian, prin postarea anunţurilor pe site-uri online sau publicarea în ziare locale din judeţele, Alba, Constanţa, Dolj, Timiş şi Harghita.

Victimelor, 22 identificate până în prezent, le era prezentată o ofertă de muncă în domeniul construcţiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe lună, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate şi cazare într-un loc decent.

Însă, odată ajunse în Dubai, persoanele erau cazate în condiţii improprii şi nu erau remunerate pentru serviciile prestate.

Trei din cei patru membrii ai grupării au fost reţinuţi luni, pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Timiş, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

×
Subiecte în articol: emiratele arabe unite timisoara