x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 382.000 de euro pentru programe de mediu

382.000 de euro pentru programe de mediu

de Jurnalul National    |    15 Mai 2008   •   00:00

Ministerul Mediului va plăti puţin peste 382.000 de euro pentru fi­nalizarea procedurilor de aplicare a proiectelor privind conservarea me­diului la graniţa dintre România şi Republica Moldova şi pentru moni­to­rizarea, împreună cu autorităţile din Ucraina, a resurselor din Delta Du­nării.

INVESTIŢII

Ministerul Mediului va plăti puţin peste 382.000 de euro pentru fi­nalizarea procedurilor de aplicare a proiectelor privind conservarea me­diului la graniţa dintre România şi Republica Moldova şi pentru moni­to­rizarea, împreună cu autorităţile din Ucraina, a resurselor din Delta Du­nării. Alocarea fondurilor a fost aprobată în şedinţa de Guvern de ieri. Executivul apreciază că proiectul “Management comun pentru con­ser­varea biodiversităţii la graniţa din­tre România şi Republica Moldova” va contribui la creşterea eficien­ţei politicilor de protecţie a mediului şi de protecţie a naturii prin coopera­rea şi armonizarea transfrontalieră.

Prin aplicarea proiectului denumit “Sistem integrat pentru monito­rin­gul factorilor de mediu, bio­diversita­te şi resurse naturale din Rezervaţia Biosferei Transfronta­lieră Delta Du­nării România-Ucraina”, autorităţile din ambele ţări estimează că vor pu­tea lua de­ciziile corecte în utilizarea resurselor naturale, asigurînd astfel o dezvol­tare susţinută a regiunilor protejate şi că vor putea menţine echilibrul între dezvoltarea economică şi protecţia mediului. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: verde!