x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 65 de kilometri de autostradă au intrat în şantier. Vezi aici cum arată Autostrada Nădlac – Arad

65 de kilometri de autostradă au intrat în şantier. Vezi aici cum arată Autostrada Nădlac – Arad

de Iulia Barbu    |    19 Oct 2011   •   21:00
65 de kilometri de autostradă au intrat în şantier. Vezi aici  cum arată Autostrada Nădlac – Arad

Astazi, pe Coridorul IV Paneuropean au fost deschise santierele pe patru loturi diferite. Este vorba despre Autostrada Nadlac – Arad, cu cele douasectiuni ale sale, de lotul patru al Autostrazii Sibiu – Orastie, dar si de lotul Timisoara – Lugoj.

La ora 11, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, impreunacu Emil Boc, premierul Romaiei au ajuns la kilometrul zero al Autostrazii Nadlac – Arad. Practic, in acel loc autostrada din Romania se va lega de M3, autostrada din Ungaria. La eveniment au participat si reprezentanti ai institutiilor locale, iar oficialii au fost intampinati cu paine si sare.

Autostrada Arad – Nadlac are 38 de kilometri si contractele au fost semnate in luna iunie. Termenul de finalizare este primavara anului 2013. Autostrda va avea 4 ani de garantie, constructorii alesI in urma licitatiei publice fiind SC Romstrade, care construieste lotul 1 si SC Alpine, constructorul de pe lotul 2(nod rutier cu centura Aradului). Traseul autostrazii a fost deja conturat si decopertat. in acest moment se lucreazala descarcarea siturilor arheologice. Pe lotul doi al Autostrazi Nadlac – Arad, din sapte situri, trei au fost deja inchise iar constructorul va putea folosi tot terenul intr-o lunade zile. De la Arad, oficialii s-au indreptat catre Timisoara pentru deschiderea tronsonului de 10 kilometri. Pe lotul 1 al autostrazii care va lega orasul din vestul tarii de Lugoj au fost descarcate deja cele douasituri arheologice. Constructorul, ales in urma licitatiei publice din vara, este UMB Spedition.

Ultimul tronson inaugurat azi este cel de pe Autostrada Orastie – Sibiu. Il lungime de 17 kilometri, tronsonul care pleacadin Sibiu si ajunge in Salistea poate intra in constructie propriu-zisa, in maxim o lunafiind gata descarcarile arheologice. Lotul patru de pe Autostrada Sibiu – Orastie este construit de Astaldi – Euroconstruct.

×