x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 90 de bătrâni infectați cu COVID-19 au rămas fără medic, infectat la rândul lui

90 de bătrâni infectați cu COVID-19 au rămas fără medic, infectat la rândul lui

12 Dec 2020   •   17:50
90 de bătrâni infectați cu COVID-19 au rămas fără medic, infectat la rândul lui

90 de vârstnici infectați cu Covid-19 au rămas fără medic la Casa Theodora din Cluj-Napoca, în condițiile în care dr. Lorant Szentagotai a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat din cauza Covid-19 și a epuizării.

Vârstnicii din cămin, infectați cu Covid-19, dar care suferă și de alte afecțiuni, sunt bine îngrijiți de asistente și infirmiere, notează deputalul USR Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

„Fac un apel public, din nou, la un medic disponibil, care a trecut prin infecția cu Sars Cov 2 dispus să dea o mână de ajutor la Casa Theodora. Medicul Szentagotai a rezistat eroic până astăzi, luptând să ajute vârstnicii din acest cămin, aseară l-am găsit cu perfuzii și cu oxigen în cabinetul său(vezi foto)complet epuizat dar încă capabil să ajute.

Azi nu a mai putut să reziste și a fost transportat la spital.

Sper din toată inima ca vârstnicii din cămin să treacă în număr cât mai mare cu bine peste acest moment extrem de greu și fac un nou apel public la DSP Cluj și Colegiul Medicilor să găsească soluții de îngrijire pentru bolnavii din Cămin, împreună cu conducerea Casei Theodora”, spune deputatul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19 cluj-napoca casa theodora