x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 98 din cele 100 de şcoli reabilitate cu bani de la BEI şi Primăria Capitalei, pregătite pentru noul an şcolar

98 din cele 100 de şcoli reabilitate cu bani de la BEI şi Primăria Capitalei, pregătite pentru noul an şcolar

de Mihaela Stănescu    |    09 Sep 2014   •   15:31
98 din cele 100 de şcoli reabilitate cu bani de la BEI şi Primăria Capitalei, pregătite pentru noul an şcolar
Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat astăzi lucrările de la două instituţii de învăţământ incluse în programul  “Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti", declarând că 98 din cele 100 de şcoli din cadrul programului sunt finalizate.

Şcoala nr.93 de pe Aleea Emil Racoviţă şi şcoala nr.109 de pe Strada Petre Tutea din sectorul 4, au fost reabilitate şi dotate cu mobilier nou, au fost echipate cabinetele medicale, precum şi laboratoarele de specialitate.

''98 din cele 100 de scoli incluse în programul de reabilitare finanţat de Banca Europeană de Investiţii sunt pregătite pentru noul an şcolar. Toate şcolile au fost consolidate, reabilitate, modernizate şi dotate la standardele anilor pe care îi trăim. În cadrul aceluiaşi program am construit de la zero 21 de săli de sport şi, datorită economiilor pe care am reuşit să le facem, am mai contractat separat încă cinci săli de sport, acolo unde terenul aferent şcolii a permis şi construirea acestora. Dintre acestea, două sunt finalizate, la alte două urmează a se face recepţia, iar una este în execuţie”, a declarat Primarul General.

Edilul a spus că va propune Ministerului Sănătăţii să includă cele 75 de cabinete şcolare, cu precădere cele de stomatologie, într-un program social, astfel încât persoanele cu venituri mici să poată avea acces la servicii medicale, iar aceste servicii să fie decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. De asemenea, Sorin Oprescu va discuta cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti pentru ca toate cele 26 de săli de sport construite de Municipalitate să poată fi folosite şi în afara programului şcolar de către tinerii care locuiesc în cartierele respective.

Programul “Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti", realizat de Primăria Capitalei şi Banca Europeană de Investiţii, include 100 de şcoli, care sunt consolidate, reabilitate şi modernizate.

Astfel, s-au amenajat şi dotat 100 de laboratoare IT, iar în 86 de unităţi de învăţământ s-au realizat laboratoare de fizică, biologie şi chimie. De asemenea, în 35 de şcoli s-au dotat şi amenajat cantine şi semiinternate.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu