x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A doua zi de proteste pentru grefierii şi arhivarii de Tribunalul Argeş

A doua zi de proteste pentru grefierii şi arhivarii de Tribunalul Argeş

07 Apr 2009   •   00:00

Grefierii şi arhivarii de la Tribunalul Argeş şi de la judecătoriile din judeţ continuă, astăzi, protestul declanşat cu o zi în urmă, refuzând să intre în sălile de judecată şi la arhive din cauză că nu au primit mai multe sporuri restante, obţinute prin hotărâri judecătoreşti cu titlu executoriu, scrie Mediafax.

Potrivit lui Viorel Bratu, preşedintele Sindicatului Arhigrefa Argeş, la protest participă, pentru a doua zi consecutiv, aproape 500 de grefieri şi arhivari de la instanţele din judeţ, cu excepţia celor de la Curtea de Apel Piteşti.

"Noi vrem drepturile salariale obţinute conform Ordonanţei 75 din 11 iunie 2008, drepturi salariale restante obţinute prin hotărâri judecătoreşti cu titlu executoriu. Grefierii de la tribunal şi de la judecătorii, mai puţin de la Curtea de Apel, au refuzat să intre la procese, astfel că s-au judecat doar cauzele cu arestaţi. Grefierii au protestat la locul de muncă şi au lipit afişe prin care anunţau că nu lucrează, spre nemulţumirea a zeci de oameni veniţi din alte judeţe. În procesul câştigat de grefieri anul trecut, pentru primirea unor drepturi din sporuri de stres şi de suprasolicitare, era prevăzut ca o parte din bani să intre în conturile grefierilor până în 10 martie", a declarat Viorel Bratu, preşedintele Sindicatului Arhigrefa Argeş.

Conform acestuia, prima tranşă de bani a fost primită în luna octombrie a anului trecut, a două tranşă trebuia primită în luna martie 2009 şi a treia tranşă ar urma să fie achitată în luna octombrie 2009.

Aproximativ 500 de grefieri şi arhivari de la Tribunalul Argeş şi de la judecătoriile din judeţ au declanşat, luni, un protest spontan, refuzând să mai lucreze, pe motiv că nu au primit sporuri restante obţinute prin hotărâri judecătoreşti. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator