x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost găsit al doilea băiat

A fost găsit al doilea băiat

de Iulia Barbu    |    11 Aug 2009   •   00:00
A fost găsit al doilea băiat

La trei zile de la tragedia de la Eforie Sud a fost găsit şi trupul celui de-al doilea băiat care s-a înecat sâmbătă. Căutările salvamarilor s-au sfârşit după două zile de coşmar într-o apă agitată şi tulbure.



Adus la mal, copilul a fost preluat de o echipă a Institutului de Medicină Legală şi dus la Spitalul Judeţean Constanţa pentru ca, în urma autopsiei, să se stabilească cauza exactă a morţii. Mirel Enache a fost găsit la mică distanţă de zona în care s-a înecat, o zonă în care, potrivit panourilor de avertizare, turiştii nu aveau voie să înoate. Potrivit şefului DJTS Constanţa, Cristina Brânzoi, părinţii copilului sunt aşteptaţi pentru a-l identifica pe micuţ, aşa cum cere procedura, şi pentru a-l lua acasă. Cei doi copii din judeţul Iaşi se aflau pentru prima dată la mare. Ziua de sâmbătă, cu valuri mari şi o profesoară care pare să fi ignorat avertizările salvamarilor, le-a adus sfârşitul. Trupul unuia dintre băieţi a fost găsit chiar în acea zi, la câteva ore de la producerea incidentului. Ironia face ca Adrian Roşu să fi fost salvat de la înec numai cu o zi înainte, după ce intrase să înoate în aceeaşi zonă unde scăldatul este interzis. Salvamarii au reuşit atunci să îl aduă la mal înainte ca el să fie luat de curenţi.

Sâmbată, însă, marea l-a trădat pe Adrian, sub privirile inconştiente ale supraveghetoarei. Profesoara care i-a însoţit pe copii va fi cercetată de poliţişti pentru ucidere din culpă, dar în funcţie de elementele care ar putea apărea în cadrul anchetei ar putea fi schimbată încadrarea juridică.

×
Subiecte în articol: observator