x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A pus mâna pe banii bucureştenilor

A pus mâna pe banii bucureştenilor

de Monica Andrei Capatos    |    07 Mar 2008   •   00:00
A pus mâna pe banii bucureştenilor

ŞOCANT ● Constanda execută milioanele bucureştenilor
Costică Constanda a primit ieri din trezoreria Municipalităţii echivalentul în lei a circa 18 milioane de euro, în cazul Parcului Bordei. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat că banii au fost plătiţi unui executor judecătoresc, din fondul de investiţii pentru transporturi.



ŞOCANT ● Constanda execută milioanele bucureştenilor
Costică Constanda a primit ieri din trezoreria Municipalităţii echivalentul în lei a circa 18 milioane de euro, în cazul Parcului Bordei. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat că banii au fost plătiţi unui executor judecătoresc, din fondul de investiţii pentru transporturi.


Pentru că edilii nu s-au mişcat mai cu talent şi nu i-au făcut pe plac afaceristului Costică Constanda, acesta n-a mai stat ieri pe gânduri şi a executat 18 milioane de euro din bugetul Municipalităţii.


Băiatul deştept n-a putut să ia banii din conturile depuse la băncile comerciale, însă a găsit înţelegere la Trezorerie. Astfel, cele 18 milioane de euro au ajuns în contul executorului judecătoresc, iar în 15 zile omul de afaceri se poate folosi de ele. Costica Constanda a dat încă o lovitură luând din bugetul Primăriei Capitalei 18 milioane de euro, bani pe care i-a considerat despăgubire morală pentru faptul ca nu şi-a putut face la timp investiţiile în Parcul Bordei. Trebuie reamintit faptul că el voia să distrugă zona verde şi să construiască un cartier rezidenţial. Iniţial, Constanda renunţase la a mai cere bani Municipalităţii, făcând chiar o înţelegere cu aleşii locali. Pactul suna cam aşa. Afaceristul renunţă la a mai cere despăgubirile, iar Municipalitatea se angaja ca în termen de 40 de zile să-i dea în Satul Francez 28.000 de metri pătraţi în schimbul celor din Parcul Bordei, precum şi 39 de apartamente rezidenţiale, o grădiniţă şi câteva anexe cu doar 5.800.000 de euro. În plus, el mai rămânea şi cu 5.000 de metri pătraţi în Bordei. O afacere bună pentru Constanda, omul care a învârtit pe degete banii bucureştenilor şi care n-are înregistrată oficial nici o firmă. Apele s-au tulburat în momentul în care cele 40 de zile au trecut, iar afaceristul n-a primit ceea ce a cerut. A apelat din nou la instanţă cerând din nou daune morale. Vinerea trecută, juriştii Municipalităţii au obţinut o amânare, iar ieri Constanda a executat 18 milioane din banii bucureştenilor.


NEANUNŢAT. "Trezoreria nici nu m-a anunţat în timp util. Banii erau destinaţi lucrărilor de infrastructură. Acestea nu vor fi afectate, dar vor fi întârziate. Sper ca în 15 zile această situaţie să se rezolve, dacă nu, Constanda se va putea folosi de bani. Dacă voi pierde banii, îi voi da în judecată, atât pe consilierii generali, cat şi pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, cel care a refuzat să semneze certificatul de urbanism, act care permitea delimitarea terenurilor ce făceau obiectul schimbului", a declarat Adriean Videanu, primarul general.


În acest moment, Parcul Bordei rămâne în proprietatea lui Constanda, acesta putând să facă ce vrea pe zona verde. Afaceristul însă speră ca Municipalitatea să facă totuşi schimbul de terenuri, pentru că astfel intră şi în posesia vilelor de lux din Satul Francez, cumpărându-le la preţuri de nimic şi rămâne şi cu o bucăţică din Parcul Bordei, unde terenul şi aşa nu suportă construcţii mari, fiind mai mult mlaştină.


Circ început pe vremea lui Băsescu

Scandalul în jurul Parcului Bordei a început încă de pe vremea când la şefia Capitalei se afla actualul preşedinte Traian Basescu. El a semnat două decizii, prin care a dat zona verde familiei Lincaru, cea care-l avea încă de pe atunci drept purtător de cuvânt pe Constanda. Actele semnate de Băsescu n-au fost trecute şi prin Consiliul General. Ulterior, Lincaru a vândut, iar Constanda a devenit proprietar, obţinând chiar şi o hotărâre definitivă.

×
Subiecte în articol: observator banii bordei constanda