x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Absolvenţii de geniu se întorc în România

Absolvenţii de geniu se întorc în România

de Iulia Barbu    |    11 Ian 2009   •   00:00
Absolvenţii de geniu se întorc în România

Joi seară, la Casa Vernescu, încăperea rezervată lansării oficiale a Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) devenise neîncăpătoare. Tinerii noştri absolvenţi ai unor facultăţi de renume din străinătate s-au întors acasă.



Cred în România şi vor ca aici să aplice ceea ce au învăţat. O mână de oameni deştepţi a pus bazele acestei Ligi, care îşi doreşte să fie şi o punte de legătură între România şi cei peste 100.000 de studenţi aflaţi la studii în peste 40 de ţări ale lumii. Au găsit sprijinul de care aveau nevoie la Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Într-un colţ al sălii, o tânără absolventă îi mulţumea lui Dan Voiculescu, vicepreşedintele Senatului: "Sunt alături de voi. Şi cu mare plăcere am venit în seara aceasta aici. Voi sunteţi speranţa României!", i-a răspuns zâmbind. De altfel, Intact Media Group va fi partenerul de bază al Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

Seara a debutat cu discursul absolvenţilor de excelenţă ai României. Au terminat studii la Harvard University, King’s College sau Sorbona. S-au întors în România pentru că aici se simt acasă. Lansarea a adus în Casa Vernescu oaspeţi de seamă: avocaţi de succes, regizori, oameni de afaceri, oameni de televiziune. Mihai Gâdea, directorul Antena 2, le-a spus tinerilor că speră ca peste ani buni să aibă în emisiune un ministru cu studii la Harvard. Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a precizat că lansarea Ligii a fost cel mai plăcut moment al zilei, dacă nu al întregului mandat. I-a asigurat pe tineri de colaborarea instituţiei pe care o conduce. De altfel, unul dintre fondatorii Ligii a primit un post în cabinetul ministrului Educaţiei.

CE ESTE LSRS. Proiectul LSRS a fost iniţiat de trei studenţi: Sebastian Burduja, Harvard University, Costin Elefteriu, King’s College şi Bogdan Marcu, ASE. Liga se adresează tuturor studenţilor şi absolvenţilor români ai instituţiilor academice din străinătate, dar şi tuturor românilor care doresc să studieze în străinătate. Scopul principal este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României. LSRS îşi propune să-i informeze pe studenţii români din străinătate cu privire la oportunităţile de participare la viaţa economică, politică şi socială a României, dar şi să-i informeze pe românii interesaţi de perspectiva studiului în străinătate.


Plan frumos pentru absolvenţi

Liga Studenţilor Români din Străinătate îşi propune să asigure o punte între angajatorii din mediul public şi privat românesc şi absolvenţii români din străinătate. Membri LSRS vor fi informaţi în legătură cu oportunităţi de angajare în România. Astfel, nimeni nu se mai poate plânge că doreşte să revină în ţară, dar nu ştie cum şi nu are cum să afle despre posibilităţile existente. Un parteneriat din care atât tinerii cât şi statul Român vor avea de câştigat.

×
Subiecte în articol: observator strainatate