x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția Poliției din Sibiu, după ce s-a zvonit că acadele cu droguri le sunt oferite elevilor

Reacția Poliției din Sibiu, după ce s-a zvonit că acadele cu droguri le sunt oferite elevilor

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   13:45
Reacția Poliției din Sibiu, după ce s-a zvonit că acadele cu droguri le sunt oferite elevilor

Poliția Sibiu infirmă zvonurile despre acadele cu droguri oferite elevilor. Pe rețele de socializare și pe grupurile de cadre didactice și părinți a circulat un mesaj anonim potrivit căruia elevilor din diferite școli din orașul Sibiu le sunt oferite acadele cu droguri.

Polițiștii au declanșat imediat verificări în școli, dar și în zonele adiacente, fără a găsi produse alimentare susceptibile a conține droguri.

„Mai mult decât atât, s-a constatat că tipul de acadele prezentat în imaginea care însoțește mesajul propagat printre părinți și cadre didactice ar fi comercializat de magazine alimentare aflate în imediata apropiere a unor școli, fără a exista suspiciuni cu privire la conținut. Totodată, au fost efectuate verificări în colaborare cu reprezentanții unităților medicale de pe raza municipiului Sibiu, concluzia fiind că, în ultimele săptămâni unitățile de primire urgențe nu au înregistrat pacienți minori care să prezinte simptome de intoxicație cu substanțe psihoactive în urma consumului de produse alimentare, gen jeleuri, acadele sau alte dulciuri”, informează IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, în ultimele săptămâni, în școlile din orașul Sibiu nu au fost identificate recipiente cu substanță sau alte produse asociate consumului de droguri și nici nu au fost nici plângeri sau sesizări privind astfel de circumstanțe.

„Și, pentru că primul pas în prevenirea implicării minorilor în situații de risc la adresa siguranței lor se realizează în familie și la școală, vă recomandăm, stimați părinți, să acordați o atenție deosebită anturajului copilului, modului în care alege să-și petreacă timpul liber, observând atent schimbările de comportament în funcție de contextul în care se regăsește copilul. Reamintiți-i copilului sfatul de a nu accepta diverse atenții, îndeosebi din partea persoanelor necunoscute și să nu urce în mașini în care se află persoane necunoscute, chiar dacă, printre pasageri sau poate chiar conducătorul auto, sunt persoane pe care le cunoaște. Cadrelor didactice le reamintim necesitatea supravegherii atente a elevilor și în afara spațiului clasei, în curtea școlii, în interacțiunea cu elevii altor clase sau cu persoane necunoscute care i-ar putea aborda din afara unității de învățământ”, recomandă polițiștii sibieni.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: acadele droguri politie