x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident în Munţii Bucegi: Patru tineri au căzut într-o râpă adâncă de 500 de metri

Accident în Munţii Bucegi: Patru tineri au căzut într-o râpă adâncă de 500 de metri

12 Ian 2014   •   08:13
Accident în Munţii Bucegi: Patru tineri au căzut într-o râpă adâncă de 500 de metri

Patru tineri, doiă băieţi şi două fete, au suferit răni destul de serioase, după ce au căzut într-o râpă adâncă de 500 de metri în Munţii Bucegi. Tinerii s-au aventurat pe o potecă nemarcată acoperită cu gheaţă, au alunecat şi s-au rostogolit în hău. Au reuşit să alerteze salvamontiştii, care i-au evacuat cu maşini de teren. Deşi au traumatisme multiple, tinerii sunt stabili şi medicii apreciază că vor scăpa teferi.


Drumurile îngheţate au făcut intervenţia extrem de dificilă. În momentul în care salvatorii au ajuns la grup, una dintre tinere îşi pierduse cunoştinţa, a declarat Ioan Adămuţă, şef de formaţie la Salvamont Râşnov. Cei patru căzuseră „undeva la 4500 de metri în fundul căldării pe Valea Mălăieşti, mai sus de cabană”, a precizat Adămuţă, potrivit digi24.ro.

Tinerii au fost coborâţi de pe munte pe targă şi cu maşini de teren, până la locul în care aşteptau ambulanţele. Ei prezintă politraumatisme, fracturi la mâini, picioare şi coaste, luxaţii, entorse şi contuzii, dar starea lor este stabilă, spun medicii. Ei precizează că cei patru vor rămâne internaţi cel puţin o săptămână la spitalul din Braşov.

×