x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acte necesare la înscriere

Acte necesare la înscriere

de Eugenia Mihalcea    |    09 Iun 2009   •   00:00

Tinerii care se pregătesc de admitere în această toamnă trebuie să-şi aranjeze şi actele, pentru a se înscrie la fa­cultăţile pe care doresc să le urmeze.



Chiar dacă unele universităţi au introdus preînscririle online, candidaţii tot trebuie să depună la secretariatele instituţiilor un dosar care să cuprindă: o cerere de înscriere; diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în origi­nal sau copie legalizată, ori adeverinţă, în cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promoţia 2009.

Acestea trebuie însoţite de foaie matricolă, pentru facultăţile unde admiterea se face pe baza notelor/mediilor din anii de liceu; certificatul de naştere, în copie legalizată; adeverinţă medicală tip, din care să rezulte că viitorul student este apt pentru facultatea la care candidează; fotografii tip buletin de identitate; copie după buletin sau carte de identitate.

De asemenea, tinerii trebuie să achite o taxă şi să anexeze la dosar chitanţa de plată a acesteia. În cazul în care se soli­cită scutiri de taxe sau în situaţii speciale, trebuie aduse şi acte doveditoare în acest sens.

×
Subiecte în articol: scoala