x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzatii - Actiuni fara efect juridic in instanta

Acuzatii - Actiuni fara efect juridic in instanta

de Alexandru Nastase    |    06 Feb 2007   •   00:00
Acuzatii - Actiuni fara efect juridic in instanta

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii nu s-a achitat de obligatia legala de a proteja teritoriul Rezervatiei, domeniu public de interes national. Acest lucru reiese din declaratiile publice facute de guvernatorul Paul Cononov, care a explicat demersurile facute de institutia pe care o reprezinta in cazul intabularii a peste 7.000 de hectare de teren de la Grindu Chituc si Grindu Lupilor.

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii nu s-a achitat de obligatia legala de a proteja teritoriul Rezervatiei, domeniu public de interes national. Acest lucru reiese din declaratiile publice facute de guvernatorul Paul Cononov (foto), care a explicat demersurile facute de institutia pe care o reprezinta in cazul intabularii a peste 7.000 de hectare de teren de la Grindu Chituc si Grindu Lupilor, domeniu public de interes national, mare parte arie naturala de protectie integrala inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. In cursul anului trecut, fara vreun temei legal, consiliile locale ale comunelor Corbu, Sacele si Mihai Viteazu au intabulat terenuri din domeniul public de interes national, trecandu-le in domeniu public de interes local.

JUSTIFICARE MINCINOASA. Conducerea Administratiei Rezervatiei a fost chemata saptamana trecuta la Bucuresti, la Ministerul Mediului, pentru a da explicatii privind modul in care a fost posibila o asemenea frauda funciara de proportii. Din informatiile noastre, guvernatorul Paul Cononov a explicat ca a atacat in instanta respectivele hotarari ale consiliilor locale, insa instanta a respins actiunea. Administratia Rezervatiei nu are, conform Legii 213/1998, calitate procesuala, fiind doar administratorul terenului, domeniu al statului. In litigii privind domeniul statului, singura institutie cu calitate procesuala este Ministerul Finantelor. Acesta nu a fost instiintat de ARBDD, cu alte cuvinte demersul in instanta al Administratiei Rezervatiei este fara efect juridic si constituie doar o fatada pentru a acoperi complicitatea ARBDD fata de aceste intabulari. Conform Codului de Procedura Civila, aratarea titularului dreptului de proprietate reprezinta o obligatie, in speta a ARBDD, simpla neindeplinire a acestei obligatii atragand raspunderea penala administrativa si materiala a celor vinovati. Promovarea recursului fara respectarea conditiilor imperative aratate este susceptibil de a fi respinsa, motivata de lipsa calitatii procesuale active a Administratiei.

×
Subiecte în articol: observator