x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuze - Cearta pe Parcul Bordei nu ajută la nimic zona verde

Acuze - Cearta pe Parcul Bordei nu ajută la nimic zona verde

de Monica Andrei Capatos    |    27 Feb 2008   •   00:00
Acuze - Cearta pe Parcul Bordei nu ajută la nimic zona verde

Problema Parcului Bordei nu s-a rezolvat nici pe departe. Războiul s-a mutat în curtea celor doi edili care se ocupă de zona verde, Adriean Videanu, primarul general, şi Andrei Chiliman, şeful de la Sectorul 1. Chiliman îl acuză pe Videanu că a comis un "grav abuz", ce poate fi încadrat la trafic de influenţă, întrucât printr-o scrisoare i-a cerut să depună "diligenţele necesare" pentru emiterea certificatelor de urbanism în cazul terenurilor din Satul Francez şi Parcul Bordei.


Problema Parcului Bordei nu s-a rezolvat nici pe departe. Războiul s-a mutat în curtea celor doi edili care se ocupă de zona verde, Adriean Videanu, primarul general, şi Andrei Chiliman, şeful de la Sectorul 1. Chiliman îl acuză pe Videanu că a comis un "grav abuz", ce poate fi încadrat la trafic de influenţă, întrucât printr-o scrisoare i-a cerut să depună "diligenţele necesare" pentru emiterea certificatelor de urbanism în cazul terenurilor din Satul Francez şi Parcul Bordei. În replică,  Videanu a învocat ultima hotărâre a Consiliului General, aprobată de aleşii locali, inclusiv pe cei ai PNL, partid din care face parte şi Chiliman, care-l obligă să facă demersurile mai sus menţionate.


"Luând în considerare că actul de schimb se încheie la cererea municipalităţii prin Consiliul General pentru menţinerea şi dezvoltarea zonelor verzi şi renunţarea soţilor Constanda Costică şi Constanda Maria la pretenţiile patrimoniale mai sus menţionate, părţile convin că toate cheltuielile ocazionate de încheierea contractului de schimb în formă autentică, evaluarile şi intabulările dreptului de proprietate al fiecarei părţi, cad exclusiv în sarcina Municipalităţii", se arată în convenţia aprobată de consilierii generali. Răspunsul lui Videanu continuă cu faptul că Primarul Sectorului 1 nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a cunoaşte şi de a pune în aplicare o hotărâre de Consiliu General.


NEÎNŢELEGERE. Şi atacurile nu se opresc aici. Primăria Sectorului 1 a acuzat municipalitatea că a depus o singură solicitare pentru eliberarea unui certificat de urbanism, la data de 1 februarie 2008, iar termenul legal pentru soluţionarea cererii este de 30 de zile, astfel că expiră la 2 martie. În cererea depusă la începutul lunii februarie, Capitala solicită alipirea a opt loturi de pe Şoseaua Nordului 114-140 şi apoi dezmembrarea parcelei rezultate, în trei loturi.


Edilul de la Sectorul 1 susţine că, în aceeaşi scrisoare, Videanu avertizează: "În cazul în care nu veţi da curs solicitării instituţiei noastre de a elibera certificatele de urbanism, vom efectua demersurile legale pentru ca dumneavoastră să fiţi direct răspunzător pentru plata sumelor de bani stabilite cu titlu de despăgubiri de către instanţele judecătoreşti". Primăria Sectorului 1 precizează că emite certificate de urbanism numai după îndeplinirea condiţiilor legale.

×
Subiecte în articol: salvaţi spaţiul verde!