x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adunarea Ecumenică - Creştinism european şi provocare musulmană

Adunarea Ecumenică - Creştinism european şi provocare musulmană

de Dan Tomozei    |    06 Sep 2007   •   00:00

Deschisă sub semnul Luminii divine, cea de-a treia Adunare Ecumenică Europeană (3AEE) a debutat ieri la Sibiu cu mesaje care au pus in dezbatere necesitatea dialogului şi unităţii intre popoarele creştine.

Aceasta in condiţiile in care lumea musulmană nu mai poate fi ignorată ci trebuie tratată ca partener egal. In prezenţa a peste 2.000 de delegaţi, in faţa preşedintelui Romăniei, Traian Băsescu, a Sanctităţii Sale Bartolomeu, Arhiepiscop de Constantinopol, şi a inaltelor feţe bisericeşti de pe intreg continentul, prima zi a 3AEE a debutat cu un serviciu religios impresionant ţinut in mai multe limbi oficiale europene.


In discursul său, Cardinalul Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit Romano-Catolic, a susţinut că instituţiile europene, politice şi administrative nu trebuie să renunţe la afirmarea rădăcinii creştine. Adunarea Ecumenică continuă astăzi cu sesiunea plenară "Lumina lui Hristos şi Europa". Tot astăzi, va fi prezent la lucrările 3AEE premierul Tăriceanu şi preşedintele CE Jose Manuel Barroso.

×
Subiecte în articol: observator