x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AEP: Procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării

AEP: Procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   18:35
AEP: Procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării

Procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării și de predare a proceselor-verbale întocmite la nivelul birourilor electorale, precizează Autoritatea Electorală Permanentă.

Parcursul acestor documente pleacă de la birourile electorale ale secţiilor de votare din țară spre Birourile Electorale de Circumscripție Județeană, respectiv spre Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti, iar apoi la Biroul Electoral Central.

Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă precizează că nu are atribuții și nu intervine în niciun fel în activitatea de numărare a voturilor, de înscriere a acestora în procesele-verbale, de efectuare a operațiunilor de centralizare a rezultatelor votării, de soluționare a contestațiilor, de renumărare a voturilor ori în activitatea birourilor electorale, indiferent de nivelul la care acestea funcționează.
Contestațiile, sesizările sau plângerile privind posibile nereguli în centralizarea voturilor nu sunt de competența Autorității Electorale Permanente, fiind atributul exclusiv al birourilor electorale, în funcție de problematica sesizată.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: AEP votare proces electoral