x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul din Cluj este închis pentru patru zile

Aeroportul din Cluj este închis pentru patru zile

03 Oct 2009   •   00:00

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a suspendat traficul aerian începând cu ora 8.00 a zilei de sâmbătă, urmând ca zborurile să fie reluate la aceeaşi oră a zilei de miercuri 7 octombrie. Pe parcursul celor patru zile vor fi efectuate lucrări de reparaţii la pista de aterizare-decolare, zborurile cu destinaţia Cluj-Napoca fiind anulate sau direcţionate spre alte aeroporturi din zonă. Unul dintre ele este Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş, unde vor opera cursele Tarom, Malev şi Wizz Air.



Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, citat de Agerpres, că în cele patru zile de suspendare a traficului, în perioada 3-7 octombrie, pe aeroportul clujean ar fi aterizat sau decolat circa 150 de avioane şi 15.000 de pasageri. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca se află pe un trend crescător în ceea ce priveşte numărul de pasageri, în timp ce numărul pasagerilor la nivel european cunoaşte o scădere semnificativă. David Ciceo a spus că de la începutul anului în curs, numărul de pasageri a crescut cu 6 la sută pe aeroportul clujean, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în prezent înregistrându-se circa 90.000 de pasageri lunar: "Eu zic că este o creştere bună în condiţii de criză şi în condiţiile în care la nivel european s-a înregistrat o scădere medie cu 10 la sută".

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca - regie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj - a raportat şi pe primele şase luni ale anului o creştere cu 4,85 la sută faţă de perioada similară a anului trecut, de la 319.178 de pasageri înregistraţi în primele şase luni din 2008, la 334.673 de pasageri înregistraţi în prima jumătate din 2009 "Dinamica pozitivă înregistrată de aeroport, chiar şi în această perioadă de criză, justifică pe deplin interesul autorităţilor judeţene în susţinerea proiectelor de dezvoltare şi modernizare a acestui important obiectiv. Consiliul Judeţean investeşte sume importante în construirea noii piste de 3.500 de metri, precum şi în dotările care să crească gradul de confort al pasagerilor. De altfel, dezvoltarea acestui important obiectiv se regăseşte între priorităţile actualului Consiliu Judeţean", spunea preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Pe 15 mai, premierul Emil Boc şi ministrul Radu Berceanu au inaugurat terminalul de pasageri "Plecări" al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, o investiţie de 25,8 milioane de euro alocaţi de la bugetul judeţean. În luna aprilie a anului trecut, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a avut cea mai mare creştere din Uniunea Europeană la categoria aeroporturilor sub un milion de pasageri. Creşterea a fost cu 130 la sută faţă de anul 2007, de la 23.456 la 53.949 de pasageri lunar.

×
Subiecte în articol: observator