x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceri - Pusculita magistratilor

Afaceri - Pusculita magistratilor

de Adrian Mogos    |    16 Dec 2006   •   00:00

Jurnalul National continua incursiunea in lumea declaratiilor de avere ale judecatorilor si procurorilor.

Click pt a mari imaginea
IMPRUMUT. Firma Comtech a primit de la judecatoare 800.000 de euro
Jurnalul National continua incursiunea in lumea declaratiilor de avere ale judecatorilor si procurorilor.
Camelia Ghere, judecator la Tribunalul Satu-Mare, avea impreuna cu familia 11 firme, dar au ramas doar noua. Printre ele, Intersampol Profesional, la care domnul Ghere are 20%, se ocupa cu investigatii si protectie a bunurilor si persoanelor.

MATEMATICA. Silvia Iosa se saturase pesemne de avocatura cand, in decembrie 2005, in urma mai multor examene, a ajuns judecator la Judecatoria Aiud. Firmele familiei au fost botezate Q 1 Auto si Midas Prodimpex. Conform declaratiei de avere, familia detine 99.9% din Q 1, dar registrul comertului nu este de aceeasi parere: Q 1 are ca asociati pe Petru Iosa, sotul, si pe Ioan Iosa, socrul. Primul are 95%, al doilea, 5%. Iata cum pe mana unui judecator 95 + 5 = 99,9! Cea de-a doua firma, Midas Prodimpex, actioneaza de peste doi ani pe piata imobiliara din Alba-Iulia. Si cum e greu sa rezisti pe piata, doamna judecator a imprumutat firma sotului cu 1,26 miliarde ROL, in conditiile in care din dividende sotul are aproape 250 de milioane anual. Aurelia Gheorghe de la Curtea de Apel Iasi are investitii de 400 de milioane la ING, SIV Broker Bucuresti si un depozit de anul acesta de 480 de milioane de lei vechi. Detine 99% din Rompescaris SRL Iasi, pe care nu s-a putut abtine sa n-o ajute printr-un imprumut de aproape cinci miliarde de lei vechi.

Mirela Goanta Barbulescu de la Tribunalul Olt este campioana intrajutorarii financiare. A fost numita judecator in iunie 1998 la Judecatoria Slatina, dupa ce cu un an inainte, in ianuarie 1997, ceruse sa iasa din magistratura. A imprumutat in nume personal firma sotului, Comtech Co SRL din Slatina, cu suma de 800.000 de euro. Venitul anual al judecatoarei este ceva mai putin de 22 de milioane de lei vechi lunar. Declaratia de avere a fost completata la 28 martie 2005 si face referire la membrii familiei: sot, respectiv copii aflati in intretinere. Pe aceleasi foi semnate de doamna judecator se poate lesne observa ca dansa are o pasiune pentru credite uriase: de la BCR a achizitionat 400.000 de euro, iar de la Bancpost, 300.000 de euro. Comtech Co. avea acum trei ani sapte vanzatori, iar din 2004, unsprezece angajati care faceau tuburi si tevi din otel. Profit: 21,4 miliarde. Si cum lauda de sine nu miroase a bine, doamna judecator a mentionat ca venitul anual al sotului este de 1.200.000 de euro. In garaj, pe langa un Espero si un Cielo, s-au aciuat si doua Volvo, ambele valorand aproape 100.000 de euro. La Tribunalul Olt nu stia nimeni de existenta vreunui magistrat Barbulescu. Goanta Barbulescu, da. Cu toate acestea, judecatoarea nu a fost de gasit.

POLITICA. Aurica Hodel este judecator la Tribunalul Calarasi si spune in declaratia de avere semnata chiar la 1 aprilie 2005 ca impreuna cu familia detine 51% din Agromec Jegalia SA. Registrul Comertului, la data ultimei inregistrari 1 iulie 2005, indica altceva: Harangus Laurentiu 0,06%, Asociatia Salariatilor Agromecanizatorul 45,69% si PPM 54,2%. Initial stagiara a lui Doru Ioan Taracila, Aurica Hodel a ajuns magistrat si s-a remarcat prin desemnarea unei firme brailene fara angajati ca lichidator pentru Siderca Calarasi. (Adrian Mogos)

LUNI Veti citi despre un judecator care nu face diferenta dintre a imprumuta si a fi imprumutat, dar si despre cateva terenuri care s-au multiplicat.

×
Subiecte în articol: observator judecator