x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agentia italiană Adnkronos: Actul de identitate fals al lui Radovan Karadzici a fost emis în România

Agentia italiană Adnkronos: Actul de identitate fals al lui Radovan Karadzici a fost emis în România

de Veronica Micu    |    24 Iul 2008   •   00:00
Agentia italiană Adnkronos: Actul de identitate fals al lui Radovan Karadzici a fost emis în România

10:30 • Cartea de identitate falsă a fostului lider bosniac, Radovan Karadzici, a fost emisă în România, scrie agenţia italiană Adnkronos în pagina electronică. Nu este exclus ca acesta să fi folosit identitatea unei persoane decedate, mai scrie sursa citată.

Cartea de identitate falsă a fostului lider bosniac, Radovan Karadzici, a fost emisă în România, scrie agenţia italiană Adnkronos în pagina electronică. Nu este exclus ca acesta să fi folosit identitatea unei persoane decedate, mai scrie sursa citată.


CINE L-A AJUTAT
? Potrivit actelor de identitate false, acesta se ascundea sub identitatea de doctorul Dragan David Dabic, expert în medicină alternativă. În contradicţie cu agenţia italiană Adnkronos, o televiziune sîrbă afirmă că actele false ale lui Karadzici au fost eliberate în Serbia. Este vorba despre postul de televiziune sârb B92 care spune că actele de identitate false pe care le folosea Radovan Karadzici au fost eliberate la Ruma, oraş sârb aflat la 50 de kilometri de Belgrad. B92 nu precizează sursele acestei informaţii, dar adaugă că poliţia investighează pentru a vedea cine l-a ajutat pe Karadzici să obţină o identitate falsă şi dacă numele aparţine unei persoane decedate. La începutul anului 2006 au circulat o serie de zvonuri potrivit cărora forţele speciale româneşti în colaborare cu cele britanice l-au capturat pe generalul Ratko Mladici, omologul militar al lui Karadzici, în timpul unei misiuni desfăşurate undeva pe malul Dunării. SRI nu a putut confirma, la data respectivă, nici arestarea lui Mladici cu participare românească, nici faptul că acesta s-ar fi aflat la un moment dat în România.

Fostul lider al sîrbilor bosniaci, Radovan Karadzici, acuzat de genocid, a fost arestat, luni seara, de serviciile de securitate sîrbe. În vîrstă de 63 de ani, a fost căutat mai bine de 12 ani de justiţia internaţională, fiind inculpat de Tribunalul Penal International de genocid comis în timpul războiului din Bosnia (1992-1995). Karadzici a fost condamnat în iulie 1995, după masacrarea a circa 8.000 de musulmani din enclava Srebrenica, în estul Bosniei.

×
Subiecte în articol: observator karadzici radovan karadzici