x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Al patrulea caz de coronavirus în România. Un bărbat din Timiş testat pozitiv

Al patrulea caz de coronavirus în România. Un bărbat din Timiş testat pozitiv

03 Mar 2020   •   13:55
Al patrulea caz de coronavirus în România. Un bărbat din Timiş testat pozitiv

Un al patrulea caz de coronavirus în România a fost astăzi înregistrat la Timișoara. E vorba despre un bărbat care ar fi intrat în contact cu femeia infectată cu coronavirus și internată în spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Potrivit comunciatului oficial:

În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.

Grupul de Comunicare Strategică

În curs de actualizare

×
Subiecte în articol: coronavirus