x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alba: Zăpada lasă fără electricitate şapte localităţi

Alba: Zăpada lasă fără electricitate şapte localităţi

14 Oct 2009   •   00:00

Şapte localităţi din zona Munţilor Apuseni, din judeţul Alba, au rămas, în noaptea de marţi spre miercuri, fără energie electrică din cauza vântului puternic şi a ninsorilor. Din cauza intemperiilor, liniile de electricitate s-au rupt sau au fost afectate posturile de transformare a curentului electric.



Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, spune că au fost avariate 81 de posturi de transformare şi o linie de medie tensiune, afectând şapte comune din Munţii Apuseni: Vadu Moţilor, Poiana Vadului, Albac, Horea, Scărişoara, Gârda, Arieşeni. O altă linie de medie tensiune a fost parţial afectată, iar trei posturi de transformare sunt nefuncţionale în zona Sebeşului, afectând un motel aflat pe DN 7, o unitate militară din localitatea Blandiana şi Ferma Blandiana.

Echipe de la SC Electrica acţionează în zonele afectate pentru remedierea defecţiunilor. Alina Bălaş a afirmat că până acum pe drumurile naţionale şi judeţene nu au fost anunţate probleme, deşi în zona montană a nins.

×
Subiecte în articol: observator