x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alenia face victime

Alenia face victime

de Dan Constantin    |    14 Iun 2007   •   00:00
Alenia face victime
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/

Doi ofiţeri de rang inalt din Ministerul Apărării care au susţinut necondiţionat oferta firmei Alenia, avionul Spartan, au mari probleme. Comandorul Apostol a fost trecut in rezervă, iar comandorul Danielescu este pe linie moartă.Â



Doi dintre artizanii licitaţiei cu căntec pentru avioanele de transport ale Forţelor Aeriene au mari probleme.

REZERVĂ. Comandorul Constantin Apostol, care a susţinut pănă in pănzele albe oferta firmei ALENIA, avionul SPARTAN, a fost trecut in rezervă. Purtătorul de cuvănt al Ministerului Apărării a precizat pentru Jurnalul Naţional că trecerea in rezervă s-a produs la cererea comandorului, deşi acesta nu indeplinea condiţiile de pensionare. Comandorul Marius Danielescu este şi el pe cale să iasă din răndurile armatei, deşi oficial Ministerul Apărării nu confirmă procedura de trecere in rezervă. Potrivit unor surse din interiorul organismului militar, cei doi comandori au fost opriţi de la deplasarea la Salonul aviaţiei de la Paris care se deschide săptămăna viitoare. Ceea ce este şi mai stănjenitor pentru cei doi ofiţeri superiori, dacă informaţia noastră se confirmă, ar fi oprirea accesului la secretele militare prin retragerea certificatelor ORNIS.
Aceste "mişcări de trupe" au loc exact in zilele care premerg decizia instanţei in cazul suspendării licitaţiei in care s-au confruntat concernele ALENIA şi EADS.

CONSECINŢE. Verdictul Curţii de Apel Bucureşti - Secţia Contencios - va fi un punct foarte important in jocul cel mare, care urmează pentru captarea comenzii-gigant. Este contractul pentru dotarea Forţelor Aeriene cu avionul de luptă, estimat la peste 4 miliarde de euro.
ALENIA este reprezentantul pentru avionul "Eurofighter", unul dintre cei trei competitori cu şanse la adjudecarea potului de aur. In urma litigiului săcăitor in care a intrat cu avionul SPARTAN, unde se dispută o comandă de "doar" 300 de milioane de euro, ALENIA rămăne cu pantofii stropiţi de o decizie dată nu pe criterii tehnice. In repriza de "incălzire" pentru meciul cel mare, ALENIA s-a ales cu o sumedenie de aprecieri negative in mass-media şi, ceea ce-i mai grav, cu ieşirea din joc a unor piese importante din aparatul Ministerului Apărării. După scandalul in care au fost antrenaţi comandorii Apostol şi Danielescu, este greu de crezut că vor mai fi găsiţi şi alţi soldaţi credincioşi pentru ALENIA.

×
Subiecte în articol: observator alenia