x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă globală! Injecția pentru slăbit face ravagii. Medicamente Ozempic contrafăcute, pericol pentru sănătate

Alertă globală! Injecția pentru slăbit face ravagii. Medicamente Ozempic contrafăcute, pericol pentru sănătate

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   07:55
Alertă globală! Injecția pentru slăbit face ravagii. Medicamente Ozempic contrafăcute, pericol pentru sănătate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o alertă globală cu privire la versiunile contrafăcute ale Ozempic, un produs devenit popular ca modalitate de a pierde în greutate, scrie BBC.

Medicamentul este uneori cunoscut sub numele de „injecția pentru slăbit", în ciuda faptului că scopul său principal este un tratament pentru diabetul de tip 2.

OMS a declarat că medicamentele false ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate.

Organizația i-a sfătuit pe oameni să se aprovizioneze cu acest medicament doar din surse de încredere, mai degrabă decât de pe site-uri obscure online sau prin intermediul rețelelor de socializare.

Ingredientul activ din Ozempic ajută persoanele cu diabet de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge. Cu toate acestea, injecția semnalează, de asemenea, creierului că suntem sătui. Astfel, medicamentul îi ajută pe oameni să piardă în greutate prin reducerea impulsului de a mânca.

Persoanele fără diabet au făcut rost de acest medicament pentru pierderea în greutate, iar acest lucru a dus la o penurie pentru persoanele cu diabet de tip 2 și a creat o piață pentru medicamente contrafăcute.

OMS a declarat că a urmărit creșterea numărului de rapoarte de Ozempic contrafăcute în întreaga lume începând cu 2022.

Loturile false au fost confiscate de autoritățile din Marea Britanie, SUA și Brazilia.

„[Sfătuim] profesioniștii din domeniul sănătății, autoritățile de reglementare și publicul să fie conștienți de aceste loturi falsificate de medicamente", a declarat dr. Yukiko Nakatani, director general adjunct al OMS pentru medicamente esențiale și produse de sănătate.

(sursa: Mediafax)

×