x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă în Făgăraş: Trei tineri au dispărut în zona Lespezi

Alertă în Făgăraş: Trei tineri au dispărut în zona Lespezi

12 Oct 2009   •   00:00

Salvamontiştii argeşeni caută trei tineri din Bucureşti care s-au rătăcit, duminică seară, în zona Lespezi a versantului argeşean al Munţilor Făgăraşului şi care peste noapte s-au adăpostit într-o grotă. Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, citat de Mediafax, cei trei tineri, două fete şi un băiat, care sunt alpinişti cu experienţă, se află, de trei zile, în Munţii Făgăraşului, într-o acţiune de antrenament pentru o expediţie pe care urmează să o facă în Caucaz.



Duminică seară, cei trei tineri au anunţat, prin serviciul 122, că au rătăcit drumul, iar salvamontiştii argeşeni au plecat în căutarea lor. Din cauza ceţii şi a faptului că tinerii au dat repere greşite privind locul în care se aflau, căutările au fost sistate. "Duminică s-a primit un apel prin 112 şi ne-au spus că sunt undeva deasupra Piscului Negru, sub Vârful Lezpezi, i-am căutat, dar nu i-am găsit. I-am sfătuit să rămână în zonă şi să nu mai plece la drum, iar peste noapte s-au adăpostit într-o grotă", a declarat Sănduloiu. Potrivit acestuia, tinerii sunt echipaţi corespunzător şi au saci de dormit, dar şi alimente.

ÎÂn această dimineaţă, cei trei au fost localizaţi în zona Paltinu, iar în căutarea lor au plecat 13 salvamontişti - 11 de la Salvamont Argeş şi doi de la Sibiu. Şeful Salvamont Argeş a precizat că salvamontiştii ţin în permanenţă legătură cu tinerii prin telefonul mobil, iar la ora transmiterii acestei ştiri salvatorii montani ajunseseră în apropierea locului în care se află turiştii.

×
Subiecte în articol: observator