x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandra Gatej, preşedinte la CFR Călători: Compania este într-o situaţie dificilă care nu mai suportă amânare

Alexandra Gatej, preşedinte la CFR Călători: Compania este într-o situaţie dificilă care nu mai suportă amânare

21 Iun 2013   •   13:16
Alexandra Gatej, preşedinte la CFR Călători: Compania este într-o situaţie dificilă care nu mai suportă amânare

CFR Calatori, unul dintre colosii economiei romanesti, se afla intr-o situatie critica din punct de vedere al lichiditatilor. Alexandra Gatej, presedintele Consiliului de Administratie al CFR Calatori si unul dintre managerii privati aflati la conducerea unei companii de stat, vorbeste intr-un interviu acordat Wall-Street.ro despre strategia prin care compania ar putea reduce datoriile istorice acumulate si sansele romanilor de a beneficia de o calatorie civilizata cu trenul in urmatorii 5 ani.

Wall-Street.ro: Care sunt principalele lectii invatate in primele 3 luni la sefia Consilului de Administratie al unei companii de stat?

Alexandra Gatej: CFR Calatori se afla intr-o situatie foarte dificila din punct de vedere al lichiditatilor. Este o situatie care nu mai suporta amanare. Aceasta companie a acumulat datorii uriase in ultimii ani si sunt cateva elemente care au contribuit la acest lucru. Primul dintre acestea este nivelul subventiei. Statul se angajeaza sa ofere serviciul de transport al calatorilor si, facand acest angajament, se obliga la plata unei subventii. Subventia este un venit pentru CFR Calatori, este substantiala – mai mult de 60% - insa principiul care nu a fost mai niciodata respectat cu exceptia unui singur an – 2011 – a fost ca un Guvern trebuie sa isi permita sa aiba atata cale ferata cata poate plati.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro


×
Subiecte în articol: CFR calatori companie cai ferate