De astăzi, Alexandrion Grup Romania a devenit Distileriile Alexandrion, ocazie cu care a fost prezentat la faţa locului traseul excelenţei de la fabricare şi până la îmbuteliere. Astfel, toate operaţiunile Alexandrion Grup (producţie, distribuţie şi import) având ca obiect de activitate produsele alcoolice vor fi cunoscute de acum încolo sub un noul nume.
De ce această schimbare? “Noua denumire reprezintă practic un pas către maturitarea companiei. Suntem un lider de mai bine de 20 de ani în piaţă, suntem lider în piaţa de băuturi spirtoase şi produse tradiţionale în România. Ne-am ales un motto “Pentru excelenţă”, dat fiind că în cei 20 de ani asta am avut la bază: produse realizate cu sudoare, prin excelenţă. Era nevoie să trecem la un nou pas. Practic, este o punctare a faptului că suntem masi maturi şi că, într-adevăr suntem lideri în acest domeniu. De ce distilerii? Pentru că la baza produselor noastre stau - vorbesc aici de cinstea Distileriile Brâncoveanu, brandul Alexandrion- stau distilatele de vin. Este ingredientul principal. Mai mult decat atât, începând cu anul 2014 avem o nouă facilitate, aceea de procesare, fermentare şi distilare fructe. Mă refer aici la mere şi prune. Am început anul trecut în septembrie prima tranşă de 600 de tone de mere şi vom scoate pe piaţă produse numite ţuică, palincă având la bază distilat de fruct”, ne-a declarat Simona Popescu, brand manager Alexandrion. “Pentru Excelenţă! Acesta a fost motto-ul care ne-a ghidat în toţi aceşti ani. Iar excelenţa se obţine prin eforturi însemnate, artificii şi perseverenţă! (…) După 20 de ani, Distileriile Alexandrion reprezintă nu doar o companie românească puternică, ci un model de business matur, un reper al competenţei şi seriozităţii în producţia băuturilor alcoolice de calitate”, a declarat Nawaf Salameh, Fondator şi Preşedinte al Distileriilor Alexandrion.
Tradiţie şi calitate
Întinse pe o suprafaţă de 200.000 mp şi beneficiind de cele mai moderne tehnologii din Europa- distilerii multifuncţionale, unice în România (pentru vin, fructe şi cereale), cramă subterană cu o capacitate de 3000 de butoaie şi secţie de îmbuteliere de de 10.000 mp, distileriile de la Bucov-Pleaşa din judeţul Prahova se află în inima arealului Dealu Mare (cunoscut înainte ca Dealu Frumos). Portofoliul de produse al Distileriilor cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piaţă, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti.