x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Petrescu este noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară

Alexandru Petrescu este noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   22:25
Alexandru Petrescu este noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară
Sursa foto: Facebook Alexandru Petrescu

Fostul ministru al Economiei Alexandru Petrescu este Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), au decis, marți seara, senatorii și deputații. „Pentru” au votat 287 de parlamentari, în timp ce „împotrivă” s-au exprimat 36 de deputați și senatori.

Alexandru Petrescu a primit 287 de voturi „pentru” și 36 „contra”.

Prim-vicepreședinte va fi Gabriel Avrămescu, care a primit 288 de voturi favorabile și 35 „contra”.

De asemenea, Parlamentul a decis numirea în funcția de vicepreședinte a Mariei Horga (286 de voturi favorabile și 37 contra), Daniel Armeanu (287 pentru, 36 contra), Sorin Mititelu (287, 36 contra).

Mandatele acestora vor fi de cinci ani, transmite  Mediafax.

Social-democratul Alexandru Petrescu a obținut, pentru funcția de președinte al ASF, 27 de voturi pentru și 7 împotrivă. Noului președinte al ASF i se impută încasarea sumei de circa 53.000 de euro, din poziția de director general al Poștei Române, conform unui raport al Curții de Conturi din anul 2017, dar acesta a explicat că nu putea să-și acorde singur prime, fiind o decizie a Adunării Generale a Acționarilor (AGA). A avut un proces cu Curtea de Conturi, dar l-a câștigat.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, ieri, pentru numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară. Principalul favorit a fost, de la început, Alexandru Petrescu, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), fost director al Poștei Române și fost ministru al Economiei.

La audieri, mulți candidați au arătat că nu știu nici măcar detalii tehnice de bază, legate de activitatea ASF, pentru șefia căreia și-au depus dosarele. Dacă fosta conducere a reușit să creeze actualul haos de pe piața polițelor RCA, scumpite de trei ori în ultimii doi ani, previziunile sunt și mai sumbre, în privința viitoarei conduceri, scrie Diana Scarlat într-un material EXCLUSIV publicat în cotidianul Jurnalul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×