x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila: 16.000 de persoane sosite în România intră în carantină

Alexandru Rafila: 16.000 de persoane sosite în România intră în carantină

19 Dec 2021   •   18:30
Alexandru Rafila: 16.000 de persoane sosite în România intră în carantină

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că din numărul total al persoanelor care au intrat în România, în acest weekend, aproximativ 16.000 intră în carantină deoarece nu sunt vaccinate.

Demnitarul i-a sfătuit pe români să respecte regulile privind carantina.

„Oamenii trebuie să știe că, așa cum respectă regulile în țările din care vin, aceeași abordare trebuie să fie și acasă. Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la MAI. Trebuie să fim serioși, prin decizia nerespectării măsurii carantinei punem în pericol alte persoane. Este o măsură de sănătate publică menită să protejeze comunitatea, nu cred că suntem inconștienți ca să raspândim cu bună știință o boală care poate să fie fatală”, a declarat, duminică, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Acesta a vorbit și despre tensiunile de la frontiere, unde oamenii așteaptă ore întregi și, uneori, își varsă nervii pe angajații DSP care verifică documentele medicale.

„Când o să vină un nou val pandemic, o să avem mari probleme dacă nu-i respectăm pe funcționari. În vestul Europei respectă regulile, nu o fac și când vin acasă”, a precizat demnitarul.

Măsura privind intrarea în carantină se aplică și persoanelor care vin dintr-un stat UE, chiar dacă țara respectivă nu se află în zona roșie. Sunt vizate toate persoanele care nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării negative RT-PCR pentru COVID-19, efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila