x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila: „Acest comportament precaut trebuie să ne caracterizeze viața în următoarele luni, poate în următorul an”

Alexandru Rafila: „Acest comportament precaut trebuie să ne caracterizeze viața în următoarele luni, poate în următorul an”

14 Iun 2020   •   20:49
Alexandru Rafila: „Acest comportament precaut trebuie să ne caracterizeze viața în următoarele luni, poate în următorul an”
Sursa foto: Captura Antena 3

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a vorbit, duminică, la Antena 3, despre creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Este o situație îngrijorătoare, a punctat Rafila.

„Am început o serie de activități, nu este total surprinzător. În spațiul public au apărut tot felul de informații. Că de fapt epidemia nu există, virusul nu există și foarte mulți oameni au fost încurajați să nu respecte măsurile acestea de protecție individuală care până la urmă un rezultat în protecția comunității în care ei trăiesc”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Dacă ne revenim, probabil că vom ajunge la cifre mai bune

„Cred însă un lucru și aici trebuie să fim toți de acord. Acest comportament precaut trebuie să ne caracterizeze viața în următoarele luni, poate în următorul an, pentru că această pandemie nu va dispărea însă noi o să trebuiască să continuăm activitățile economice, sociale cele de învățământ. Mi se par extrem de importante și atunci trebuie să ajungem la obișnuință unor măsuri pe care le luăm de comportament preventiv.
Trebuie să ne asumăm lucrul ăsta și să mergem înainte.

Trebuie să găsim un echilibru între măsurile luate pentru protejarea sănătății publice și măsurile care să facă posibilă funcționarea societății și economice”, a mai spus Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila