x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila anunță când va primi România doze de vaccin împotriva variolei

Alexandru Rafila anunță când va primi România doze de vaccin împotriva variolei

15 Iun 2022   •   17:05
Alexandru Rafila anunță când va primi România doze de vaccin împotriva variolei

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat miercuri că, în acest moment, Comisia Europeană are discuții cu un producător pentru achiziția unor doze de vaccin împotriva variolei.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila susține că vaccinurile împotriva variolei s-au scos din utilizare în 1979, atunci a fost eradicată variola, dar spune că la nivel global există foarte mici cantități de vaccin care de obicei sunt păstrate pentru profesioniști din sănătate care lucrează cu agenți înalt patogeni din această categorie.

El a anunțat că CE are discuții cu un producător pentru acjiziția de doze de vaccin.

„Comisia Europeană are discuții cu un producător, în momentul de față, pentru achiziția unei cantități limitate, în jur de 100.000 de doze, care va fi repartizată statelor membre, proporțional cu populația, cu precizarea că se administrează două doze de vaccin pentru o schemă completă de vaccinare, dar doar la persoanele care sunt contacți sau în primele zile de evoluție a bolii la persoana infectată”, a declarat Rafila.

Acesta a fost întrebat când va primi România primele doze de vaccin împotriva variolei.

„Vom avea exact în același moment în care vor avea și celelalte țări din UE, pentru că discuțiile nu sunt făcute de România, sunt făcute pentru țara noastră și pentru celelalte țări membre de către CE”, a răspuns ministrul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexandru rafila