x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul SUA: Tinerii, fără perspectivă

Ambasadorul SUA: Tinerii, fără perspectivă

de Violeta Fotache    |    06 Oct 2009   •   00:00

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a atras atenţia că prea multe talente nu mai văd o perspectivă în România, că prosperitatea ţării noastre depinde mai mult de IMM-uri decât de multinaţionale şi că oamenii de afaceri trebuie consultaţi de autorităţi.



"Nici o ţară nu poate să aspire la o dezvoltare pe termen lung dacă tânăra generaţie nu vede oportunităţi şi un mediu primitor, în care să-şi investească energiile şi abilităţile antreprenoriale. Mă tem însă că prea multe talente româneşti nu mai văd o perspectivă aici şi îşi leagă viitorul de alte locuri. Guvernul şi mediul de afaceri trebuie să-şi focalizeze acţiunile pentru a face din România un loc al oportunităţilor pentru antreprenori şi pentru proprietarii de afaceri mici", a spus ieri ambasadorul american la Forumul Economic Român, organizat la Bucureşti.

Totodată, el a subliniat că deciziile de la nivelul autorităţilor trebuie discutate cu oamenii de afaceri, şi nu doar publicate spre dezbatere. Gitenstein a mai subliniat că va acorda o atenţie deosebită funcţionării sistemului judiciar din România şi a asigurat că va interveni, se va exprima şi îşi va reprezenta compatrioţii ori de câte ori vor exista companii din SUA sau cetăţeni americani care îi vor semnala că se confruntă cu probleme privind domnia legii în România. El i-a mulţumit şefului statului pentru decizia de reconfirmare în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi şi pentru numirea Alexandrei Gâtej, consilier prezidenţial.

×
Subiecte în articol: observator