x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Garda de Mediu a amendat cu 100.000 lei operatorul stației de epurare din Mahmudia

Garda de Mediu a amendat cu 100.000 lei operatorul stației de epurare din Mahmudia

de Redacția Jurnalul    |    01 Oct 2023   •   20:00
Garda de Mediu a amendat cu 100.000 lei operatorul stației de epurare din Mahmudia

Operatorul staţiei de epurare a apei din Mahmudia a fost amendat cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu pentru că a permis exploatarea acesteia fără a asigura încadrarea indicatorilor de calitate a apei epurate la descărcare în Brațul Sfântu Gheorghe.

Amenda a fost aplicată în cadrul acțiunii „Operațiunea Monstru” pe care 13 echipe de comisari o desfășoară începând cu 25 septembrie în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu susțin că neregulile au fost descoperite în timpul unui control de rutină.

„Atunci când pleacă într-un control planificat în amănunt, aşa cum a fost şi acţiunea desfăşurată zilele acestea în Rezervaţia Delta Dunării, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au nişte obiective şi locuri precise de verificat. Numai că, mai întotdeauna, la locul faptei, cum se zice, mai găsesc şi alte . Aşa s-a întâmplat şi în cazul localităţii Mahmudia, unde, în urma unei verificări de rutină, comisarii GNM au constatat că operatorul stației de epurare a permis exploatarea acesteia fără a asigura încadrarea indicatorilor de calitate a apei epurate la descărcare, în limitele maxim admise, conform actului de reglementare, în receptorul natural respectiv în braţul Sf. Gheorghe al Dunării”, a transmis Garda de Mediu pe Facebook.

Comisarii au sancționat contravențional operatorul staţiei de epurare Mahmudia cu amendă de 100.000 lei, pentru nerespectarea condițiilor stabilite prin autorizația de mediu.

De asemenea, au fost dispuse măsuri în vederea conformării, urmând ca verificarea realizării acestora să facă obiectul unui control viitor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: amenda mahmudia garda de mediu