x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ameninţare cu bombă la Bratislava. A fost vizată locaţia în care s-au aflat Victor Ponta şi mai mulţi premieri din UE

Ameninţare cu bombă la Bratislava. A fost vizată locaţia în care s-au aflat Victor Ponta şi mai mulţi premieri din UE

05 Oct 2012   •   22:17
Ameninţare cu bombă la Bratislava. A fost vizată locaţia în care s-au aflat Victor Ponta şi mai mulţi premieri din UE

Liderii europeni prezenţi la Castelul Bratislava, acolo unde avea loc reuniunea la nivel înalt a grupului "Prietenii Coeziunii", au fost evacuaţi de urgenţă din clădire, în urma unui anunţ al poliţiei privind o ameninţare cu bombă.

Avertismentul a venit după ce discuţiile dintre oficialii la nivel înalt, printre care s-au numărat preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, se încheiaseră, conform Agerpres.

"Din păcate, astfel de lucruri se mai întâmplă. Din fericire, delegaţiile părăsiseră deja castelul. Niciun premier nu mai era prezent. Se mai aflau doar câţiva membri ai personalului şi jurnalişti", a declarat pentru TASR purtătoarea de cuvânt a premierului slovac, adăugând că nimeni nu s-a aflat în pericol şi că ameninţarea cu bombă nu a perturbat în niciun fel reuniunea.

Poliţia a evacuat într-o prima fază toate persoanele din castel în curtea acestuia, iar ulterior a cerut evacuarea întregului stabiliment.

Premierul român Victor Ponta s-a numărat printre oficialii prezenţi la reuniunea grupului "Prietenii Coeziunii".

Evenimentul de la Bratislava a avut loc la iniţiativa premierului Slovaciei, Robert Fico, şi se doreşte a fi o continuare la prima reuniune în acest format, care a avut loc la Bucureşti pe 1 iunie. La reuniune au mai participat premierii din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania şi Ungaria, precum şi reprezentanţi ai Ciprului, Greciei şi Lituaniei.

×