x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andreea Raicu, declaraţie ŞOCANTĂ despre moartea celor peste 300 de oameni, în Bangladesh: "Asta se întâmplă în business"

Andreea Raicu, declaraţie ŞOCANTĂ despre moartea celor peste 300 de oameni, în Bangladesh: "Asta se întâmplă în business"

29 Apr 2013   •   10:07
Andreea Raicu, declaraţie ŞOCANTĂ despre moartea celor peste 300 de oameni, în Bangladesh: "Asta se întâmplă în business"
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Prezentă la Cluj, Andreea Raicu, expertă în fashion, a fost întrebată de jurnaliști ce părere are în legătură cu moartea a 300 de oameni într-o fabrică de confecții din Bangladesh, unde muncitorii sunt plătiți cu 20 de euro pe lună și lucrează în condiții improprii pentru siguranța lor.

"Dacă nu sunt fabricile acelea, oamenii mor de foame, nu au unde să lucreze. Gândeşte-te câţi oameni sunt fără serviciu în România, pentru că s-au închis fabrici. Asta se întâmplă în business, oricât de rău ar suna e o treabă pragmatică, business-ul e o treabă rece. Trăim într-o ţară capitalistă", a declarat Andreea, conform ziaruldecj.net.

Despre salariile mizere din acele întreprinderi, în contrast cu adaosurile comerciale din marile magazine din lume, bruneta a avut aceeaşi atiudine: ”E cumva un cerc vicios, din care e foarte greu să ieşi", spune ea. "E o decizie strict comercială, care e a magazinelor respective. Pur şi simplu aşa sunt lucrurile. La Chanel o geantă costă mult, asta e situaţia, poţi alege să nu o cumperi", a mai spus Raicu.

Miercuri, un imobil de opt etaje, Rana Plaza, s-a prăbuşit în Bangladesh, clădire în care se aflau cinci ateliere de confecţii. Catastrofa s-a soldat cu peste 300. Este cel mai grav accident din istoria industrială a acestei ţări.

×