x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii MAI intervin în 11 localităţi din judeţele Galaţi şi Vaslui, afectate de inundaţii. Sute de persoane, evacuate

Angajaţii MAI intervin în 11 localităţi din judeţele Galaţi şi Vaslui, afectate de inundaţii. Sute de persoane, evacuate

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2024   •   17:45
Angajaţii MAI intervin în 11 localităţi din judeţele Galaţi şi Vaslui, afectate de inundaţii. Sute de persoane, evacuate

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervin, duminică, în 9 localităţi din judeţul Galaţi şi 2 localităţi din judeţul Vaslui, afectate de inundaţii.

"Efectivele Ministerului Afacerilor Interne acţionează în continuare pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, situaţii deosebite fiind înregistrate în fiind judeţele Galaţi şi Vaslui unde au fost afectate aproximativ 5.890 gospodării, 303 persoane au fost evacuate, 5 persoane au fost găsite decedate", informează un comunicat.

 

Localităţile vizate din judeţul Galaţi sunt Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Costache Negri, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Măstăcani şi Stoicani.

Aici se acţionează pentru evacuarea apei şi curăţarea gospodăriilor, dar sunt executate şi misiuni de recunoaştere şi identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin.



Printre cei salvaţi în Slobozia Conachi este şi un căţel, preluat de pompierii care au auzit un schelălăit



"În timpul misiunilor desfăşurate în localitatea Slobozia Conachi, una dintre zonele grav afectate de fenomenele înregistrate în această perioadă, colegilor noştri le-a atras atenţia schelălăitul unui căţeluş. Sunetele veneau dintr-o casă inundată de ape, până la jumătate. Pentru că fiecare viaţă contează, cei doi pompieri au intervenit pentru recuperarea micuţului patruped", a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Vaslui se intervine în localităţile Mărgeni şi Zorile, pentru evacuarea apei şi curăţarea gospodăriilor.

Au fost operaţionalizate o tabără mobilă pentru sinistraţi între localităţile Pechea şi Slobozia Conachi şi o tabără pentru sinistraţi în sala de sport a şcolii din localitatea Slobozia Conachi, ambele în judeţul Galaţi.

Totodată sunt amplasate 6 tabere mobile în judeţele Galaţi, Iaşi şi Vaslui.

Traficul rutier pe drumul naţional DN 25 şi pe drumurile judeţene DJ 251 şi DJ 253, toate din judeţul Galaţi, este restricţionat.

Ministerul Afacerilor Interne informează că pentru gestionarea situaţiei la nivelul judeţelor afectate sunt activate grupele operative, este crescută capacitatea operaţională la Nivelul 4 - Alertă Roşie la nivelul judeţelor Galaţi, Iaşi şi Vaslui.

                                                                    ››› Vezi galeria foto ‹‹‹                                  

 

×
Subiecte în articol: angajati mai inundatii persoane evacuate