x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angela Nicolae: “Telepatia”, arma execuţiei lui Dan Voiculescu

Angela Nicolae: “Telepatia”, arma execuţiei lui Dan Voiculescu

06 Aug 2014   •   21:01
Angela Nicolae: “Telepatia”, arma execuţiei lui Dan Voiculescu

Fosta şefă a Direcţiei Relaţii Internaţionale din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul Angela Nicolae i-a transmis ieri un mesaj preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care aşteaptă un verdict în “Dosarul Telepatia”.

Prin intermediul unei scurte scrisori dată publicităţii de Lumea Justiţiei, Angela Nicolae afirmă că întregul dosar a avut ca scop doar execuţia lui Dan Voiculescu, în condiţiile în care foarte multe persoane ştiu că acesta este nevinovat, dar nu au curajul să o spună public. Angela Nicolae îşi exprimă însă speranţa că judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihai Mihalcea de la Curtea de Apel Bucureşti, care soluţionează “Dosarul Telepatia”, îşi vor aminti de de jurământul depus la intrarea în magistratură, iar adevărul judiciar va fi pus mai presus de orice interese politice. Reamintim că Angela Nicolae a a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, că, prin mâna sa dreaptă Mariana Alexandru, a eliminat-o din sistem, dispunând reţinerea ei printr-un abuz judiciar. Angela Nicolae a fost martoră la “săpuneala” pe care Kovesi i-a tras-o procuroarei Ciurea pentru că aceasta nu a informat-o despre interceptările din dosarul ALRO în care apăreau nume ca Theodor Stolojan şI Elena Udrea, foştii consilieri ai lui Traian Băsescu.

Redăm integral scrisoarea Angelei Nicolae:

“Stimate domnule profesor Dan Voiculescu,
Vă scriu această scrisoare nu în calitate de fost magistrat, de fost procuror-şef de 18 ani, la Parchetul General, dar vă scriu în primul rând ca om, ca cetăţean al acestei ţări distrusă de ciumă băsistă, care a simţit nevoia să-şi exprime sincer şi liber gândurile şi sentimentele.
Am trecut şi eu printr-o situaţie similară când sistemul basist prin instrumentul său cel mai represiv, DNA, m-a executat după o carieră de 35 de ani şi o activitate impecabilă.
De aceea, eu mai mult decât alţii vă înţeleg cel mai bine, deşi foarte multe persoane ştiu că sunteţi nevinovat, dar nu au curajul să o spună public.
Am admirat şi admir la dumneavoastră curajul şi demnitatea de care aţi dat dovadă, faptul că aţi avut coloană vertebrală şi diavolul nu a putut să facă niciun pact cu dumneavoastră deşi şi-ar fi dorit, pentru că în realitate îi este frică de dumneavoastră. De aceea, vi s-a pregătit acest dosar penal, pentru a fi executat.
Prin inteligenţa dumneavoastră, prin sentimentele pe care le aveţi pentru poporul român, aţi fi putut face multe lucruri bune, dar din păcate oamenii valoroşi nu au fost lăsaţi să meargă mai departe. Am încrederea că judecătorii care va vor soluţiona dosarul îşi vor aminti că atunci când au intrat în magistratură au depus un jurământ pe care nu trebuie să-l uite şi nici să-l încalce vreodată.
Adevărul judiciar trebuie să fie mai presus de orice interese politice, de orice răzbunări pentru că viaţa este aşa de scurtă. Încă o dată domnule profesor, îmi exprim sentimentele de solidaritate cu dumneavoastră şi vă asigur de consideraţia mea deosebită.
Dr. Angela Nicolae
Fost procuror-şef în Parchetul General


×
Subiecte în articol: dosarul telepatia