x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI îl acuză pe Corneliu Vadim Tudor de evaziune şi fals în declaraţii

ANI îl acuză pe Corneliu Vadim Tudor de evaziune şi fals în declaraţii

05 Mai 2011   •   11:05
ANI îl acuză pe Corneliu Vadim Tudor de evaziune şi fals în declaraţii
Sursa foto: Bogdan Iurascu /Jurnalul National
163909-.jpgAgenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către preşedintele Partidului România Mare a infracţiunii de fals în declaraţii. Se pare că Vadim nu a menţionat în declaraţiile de avere şi interese venituri obţinute din drepturi de autor.

Vezi ce a declarat Vadim în legătură cu acuzaţiile aduse de ANI

De asemenea, ANI a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de Corneliu Vadim Tudor din drepturi de proprietate intelectuală de la SC Editura Mare SRL şi nedeclarate în vederea impozitării. Potrivit Agenţiei, Vadim Tudor nu a declarat dividende în valoare totală de 150.000 de lei şi nici conturi ce însumează 12.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu în acest caz, după ce în presă a fost publicat un articol care semnala posibila nerespectare de către preşedintele PRM a prevederilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese.

Agenţia susţine că l-a invitat la sediul său pe Corneliu Vadim Tudor, pentru a-şi expune punctul de vedere, însă adresa ANI a fost returnată, purtând menţiunea "destinatarul refuză primirea şi refuză să facă menţiunea".

×
Subiecte în articol: observator vadim anaf ani prm