x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antena 3, nominalizată la Premiile Internaţionale EMMY 2014

Antena 3, nominalizată la Premiile Internaţionale EMMY 2014

12 Aug 2014   •   22:21
Antena 3, nominalizată la Premiile Internaţionale EMMY 2014

Postul de televiyiune Antena 3 este nominalizat la ediţia a 35-a a Premiilor Emmy (International Emmy® Awards) şi va fi prezent la ceremonia din 30 septembrie 2014 de la New York.

International Academy of Television Arts & Sciences a anunţat astăzi că Antena 3, cu materialul "Lungul drum spre casă", realizat de echipa "În premieră cu Carmen Avram", a fost nominalizată la categoria "Current Affairs".

„Lungul drum spre casă”, câştigător a două Gold World Medal la New York Festivals World’s Best Television & Film 2014, la categoriile Biography/Profiles şi Current Affairs, a fost realizat de Denisa Morariu (reporter), Cristian Tamaş (imagine), Liviu Dochiţa (imagine), Mihai Dină (imagine) şi Adrian Robe (montaj).

Reportajul spune povestea lui Petrică Câşlaru, băiatul care a crescut în lagărul groazei de la Siret. El şi-a făcut curaj să se întoarcă în România după 16 ani, să-l întâlnească pe omul care i-a salvat viaţa în orfelinat şi să-şi caute şi mama.

"Chiar şi un privitor de ocazie va recunoaşte acum că trecem prin vremuri periculoase şi neliniştite în lume. Nevoia pentru reportaje de ştiri şi relatări de calitate, de încredere, precum cele ale nominalizaţilor, nu a fost niciodată mai mare", a declarat Bruce L. Paisner, preşedinte şi CEO al International Academy of Television Arts & Sciences.

La categoriile "Current Affairs" şi "News" regăsim 8 televiziuni nominalizate, din 8 ţări, de pe 4 continente, se arată în comunicatul International Academy of Television Arts & Sciences. Aceste ţări sunt: Argentina, Brazilia, Canada, China, România, Rusia, Filipine şi Marea Britanie.

Iată nominalizările:

The Fifth Estate: Made in Bangladesh - Canadian Broadcasting Corporation, Canada

The Long Journey Home - Antena 3 - România

Journalism for All - The Route of the K-Money - Canal 13 Artear, Argentina

Sunday Report - One Child Policy - Television Broadcasts Limited, Hong Kong, China

International Academy of Television Arts & Sciences, care acordă premiile Emmy, este cea mai mare organizație de profil din lume, cu membri din peste 60 de țări și 500 de companii din industria media. Fondată după Al Doilea Război Mondial, Academia are ca scop promovarea televiziunii şi a jurnalismului de înaltă clasă, a jurnaliştilor care, indiferent de riscuri, îşi urmează chemarea.

×
Subiecte în articol: antena 3 premiile emmy in premiera