x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunț de ultima oră de la Zentiva despre medicamentul lipsă de la Spitalul Județean Constanța

Anunț de ultima oră de la Zentiva despre medicamentul lipsă de la Spitalul Județean Constanța

25 Sep 2022   •   15:41
Anunț de ultima oră de la Zentiva despre medicamentul lipsă de la Spitalul Județean Constanța
Sursa foto: sursa hepta

Compania Zentiva în calitate de producător al medicamentului Miostin (cu substanța activă neostigmină) informează că, imediat ce am luat decizia opririi producției medicamentului din cauza unor neconformități în calitatea produsului finit, am informat autoritățile din domeniul sănătății, ANMDMR și Ministerul Sănătății, precum și profesioniștii din domeniul medical.

Am tratat cu toată seriozitatea problema legată de întreruperea temporară și am făcut toate demersurile pentru a urgenta reînceperea producției, în cele mai bune condiții de siguranță, pentru a asigura necesarul pacienților.

În acest sens, am finalizat producția a 51.000 cutii de Neostigmină care au ajuns în depozitele noastre la finalul săptămânii trecute. Am informat distribuitorii de disponibilitatea medicamentului și sperăm ca în cel mai scurt timp medicamentele să ajungă la spitalele care au nevoie. Conform estimărilor noastre, această cantitate acoperă necesarul pentru 90 de zile al spitalelor. 

Simona Cocoș
Director General Zentiva România

Reacția companiei  Zentiva vine ca urmare a deciziei medicilor de la spitalul Judetean Constanța de a asigura anestezia doar pentru urgențele chirurgicale majore din cauza opririi producției de Neostigmină la singurul producător din România (Zentiva București) și a lipsei pe piața regională a unui înlocuitor.

Decizie de ultima oră la Spitalul Județean Constanța. Medicii nu vor mai opera decat urgentele! (jurnalul.ro)

 

×