x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apele uzate ajung neepurate în natură

Apele uzate ajung neepurate în natură

19 Mar 2009   •   00:00

Aproape 80% din cantitatea totală de apă uzată din România se întoarce neepurată în natură, a declarat ieri ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, la o conferinţă de promovare a Programului Operaţional Sectorial Mediu în 2009, în avanpremiera Zilei Mondiale a Apei.

"Să nu transformăm întâlnirea asta în festivism. 79% din apele uzate din România se întorc în natură neepurate, iar vinovaţii pentru această stare de fapt se află aici, în această sală", a spus ministrul Nemirschi în discursul adresat participanţilor la conferinţa "Investim în Ape, credem în viitor".

Nemirschi a spus că este "îngrijorător" faptul că, deşi Mi­nisterul Mediului se află pe primul loc la atragerea de fonduri europene, programele se află totuşi "în urmă". POS Mediu este un program prin care României i se alocă în total 3,27 miliarde de euro pentru investiţii de mediu, cei mai mulţi bani fiind pentru construirea sau reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

Doar puţin peste jumătate din populaţia României beneficiază de racordare la sisteme de alimentare cu apă şi de canalizare. În România sunt în derulare nouă proiecte de investiţii în acest sens, în valoare de aproximativ 930 de milioane de euro. Conform planurilor autorităţii de implementare a POS Mediu, prin acest program vor fi construite 200 de staţii de epurare noi, iar procentul de români care vor beneficia de alimentare cu apă şi de canalizare va creşte de la 52% la 70%.

×
Subiecte în articol: verde!