x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Așa arată apocalipsa meteorologică! Furia naturii a distrus sute de locuințe. Disperați, oamenii au urcat animalele în poduri

Așa arată apocalipsa meteorologică! Furia naturii a distrus sute de locuințe. Disperați, oamenii au urcat animalele în poduri

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   19:33
Așa arată apocalipsa meteorologică! Furia naturii a distrus sute de locuințe. Disperați, oamenii au urcat animalele în poduri
Sursa foto: Instituția Prefectului Județul Alba

Codurile de vreme rea au făcut prăpăd în România, nenorocind sute de oameni din județele Alba, Caraș-Severin și Mehedinți.

Potrivit Antena 3 CNN, ploile torențiale din ultima perioadă au provocat ravagii în mai multe regiuni din țară. Sute de gospodării au fost inundate, iar torentele au venit cu atâta forță încât mașinile localnicilor au fost luate pe sus.

Locuitorii din Șard au avut parte de o noapte albă în urma inundațiilor. Iar astăzi, viitura a lovit din nou. Apele au măturat totul în cale, iar străzile s-au transformat în râuri. Oamenii au încercat să pună saci cu nisip în calea apelor, însă totul a fost în zadar:

"Este foarte rău! Maşina a fost luată de ape. în acasă este apă. O parte din animale le-am dus în pod. Așteptăm să vină pompierii sau să nu mai ploaie ca să putem scoate apa din case, de afară, din pivniță. Toate sunt varză", spune o localnică din Alba, zonă afectată de inundații

Disperați, oamenii au constantat că toate culturile din grădină au fost compromise de inundații:

"Găini moarte, animale înecate în grădină. Culturile au fost distruse în totalitate ...100%... a rămas nămolul pe ele", a mai spus o femeie.

Un pod de lemn a fost pur și simplu măturat de apele învolburate ale Crișului Alb, iar din construcție au rămas doar pilonii.

Un tren cu aproximativ 50 de călători a fost blocat timp de jumătate de oră la ieșirea din orașul Reșița, din cauza scurgerilor de pe versanți care au inundat calea ferată.

Din cauza vântului, mai mulți arbori i-au căzut pe carosabil sau pe mașinile oamenilor.

Avertizarea de cod roșu de averse torențiale continuă până mâine, la ora 8:00 în cinci județe din țară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

inundatii

 

×
Subiecte în articol: viituri inundatii torente cod rosu