x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 145 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii din 17 spitale

Aproape 145 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii din 17 spitale

07 Sep 2022   •   20:40
Aproape 145 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii din 17 spitale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat miercuri semnarea a 17 contracte de finanțare care prevăd dezvoltarea infrastructurii medicale din mai multe spitale din țară.

Potrivit unui comunicat al MIPE; au fost semnate 17 contracte de finanțare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Sumele sunt acordate pentru modernizarea infrastructurii spitalicești „mult afectată, începând cu anul 2020, urmare a efectelor generate de criza sanitară”, arată reprezentanții ministerului.

Contractul de finanțare cu cea mai mare valoare totală, 14,43 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Municipal de Urgență Moinești. Pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați au fost alocați peste 13,09 milioane lei, iar pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” 9,33 milioane lei.

Celelalte contracte asigură finanțări pentru: Institutul Oncologic Prof.dr. A. Trestioreanu, Spitalul Orasenesc Corabia, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire Galați, Spitalul Sf. Spiridon din Iași, Spitalul Municipal Câmpulung/Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr” Comănești, Spitalul Municipal Mediaș, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Institutului Regional de Gastroenterologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Orşova, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf Andrei”, Valea Iașului.

„Am semnat zilele acestea contracte de finanțare pentru a răspunde nevoii de creștere a siguranței pacienților din unitățile spitalicești publice care utilizează fluide medicale. MIPE, pentru a asigura finanțarea integrală a proiectelor depuse, a supracontractat alocarea inițială a apelului de proiecte de 50 milioane euro, până la 150 milioane euro, iar ulterior a suplimentat bugetul până la 173 milioane euro. Finanțarea proiectelor destinate instalării de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, precum și de reabilitare, modernizare sau extindere a infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și a infrastructurii de fluide medicale, este asigurată prin POIM 2014-2020 în cadrul axelor prioritare AP 9, din FEDR și AP 10, din REACT-EU”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat în cadrul MIPE.

(sursa: Mediafax)

×