x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat, de Ziua Pompierilor: 170 de ani în slujba semenilor, salvând vieţi chiar şi cu preţul propriilor vieţi

Arafat, de Ziua Pompierilor: 170 de ani în slujba semenilor, salvând vieţi chiar şi cu preţul propriilor vieţi

13 Sep 2018   •   14:22
Arafat, de Ziua Pompierilor: 170 de ani în slujba semenilor, salvând vieţi chiar şi cu preţul propriilor vieţi

Pompierii sunt oamenii care au probabil cel mai mare impact asupra vieţilor noastre atunci când se întâmplă să avem nevoie de ei, consideră şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

"Vorbim de oamenii care au probabil cel mai mare impact asupra vieţilor noastre atunci când se întâmplă să avem nevoie de ei. Vorbim de oameni în care avem cea mai mare încredere de care se bucură o instituţie publică în România. Vorbim de pompieri", a declarat joi Arafat, care a participat, alături de ministrul Afacerilor Interne şi oficiali ai MAI, la Ziua Pompierilor. 

El a evocat meseria de pompier şi istoria de peste 170 de ani a acestora, petrecuţi în slujba comunităţii. 

"170 de ani de istorie şi tradiţie. 170 de ani în slujba semenilor, salvând vieţi chiar şi cu preţul propriilor vieţi. 170 de ani de evoluţie şi adaptare la noi provocări şi riscuri, la noi cerinţe şi la aşteptări din ce în ce mai mari din partea populaţiei, din partea autorităţilor, dar şi din partea partenerilor noştri strategici când vine vorba de protecţia civilă", a spus Arafat. 

Cu această ocazie, mai mulţi pompieri au primit plachete onorifice, după ce s-au remarcat în acţiuni deosebite pe parcursul anului. 

"Astăzi ne aflăm cu toţii aici ca să vă onorăm pe voi, pe cei care vă aflaţi permanent la datorie, să vă mulţumim că vă puneţi viaţa în pericol pentru ca alţii să trăiască şi să vă spunem că suntem alături de dumneavoastră cu gândul şi cu sufletul de fiecare dată când vă îndreptaţi spre o misiune care vă pune la încercare", a transmis Raed Arafat. 

Evenimentele de joi au debutat la Monumentul "Eroilor Pompieri" din Calea 13 Septembrie cu depuneri de coroane şi jerbe de flori în onoarea ostaşilor pompieri căzuţi la datorie. 

A urmat o ceremonie militară organizată în Piaţa Constituţiei, în cadrul căreia a avut loc defilarea efectivelor de pompieri şi prezentarea tehnicii de intervenţie specifice. 

De asemenea, au fost prezentate drapelele istorice şi uniformelor militare de tradiţie, au fost acordate distincţii familiilor eroilor pompieri căzuţi la datorie, au fost conferite însemnele onorifice "Pompierul de onoare al anului" şi "Salvatorul de onoare al anului" pentru obţinerea unor performanţe profesionale deosebite, servicii de excepţie şi acte de eroism în executarea misiunilor încredinţate. 

De Ziua Pompierilor, în intervalul orar 9,00 - 20,00, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator şi să cunoască misiunile şi activităţile acestei arme. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raed arafat