x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat explică situația pacienților care nu au coronavirus: O proteză de șold poate aștepta, un infarct nu

Arafat explică situația pacienților care nu au coronavirus: O proteză de șold poate aștepta, un infarct nu

12 Apr 2020   •   18:30
Arafat explică situația pacienților care nu au coronavirus: O proteză de șold poate aștepta, un infarct nu

Arafat, despre pacienţii care nu au coronavirus: O proteză de șold poate aștepta, un infarct, nu

 

Mulți români se întreabă ce fac dacă au nevoie de medic, pentru că dacă merg la spital şi nu suferă de o afecţiune gravă, trebuie să aştepte. 

„Dacă poţi aştepta tratamentul este mai bine pentru că nu te expui şi nu îi expuni nici pe alţii. Decizia nu o ia Arafat, ci medicul care tratează. El decide dacă un caz trebuie tratat acum sau dacă poate să mai aştepte 3-4 săptămâni.

Dau aici exemplul unei proteze de şold. O proteza de sold poate fi lăsată în aşteptare şi două sau trei luni.

Poți fi reprogramat pentru o proteză de şold faţă de un infarct pentru care trebuie internare. O tumoră care face presiune la nivel cerebral trebuie operată. La fel ca şi o tumoră cu o evoluţie rapidă. Aici cazurile sunt clare şi medicul trebuie să decidă”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Această măsură a fost luată pentru a evita supraaglomerarea spitalelor şi evitarea infectării cu coronavirus.

„Ne trebuie capacitate de internare suplimentară. Dacă spitalele sunt pline de cazuri care nu sunt prioritare punem în risc viaţa celor care sunt în spital pentru că vor fi internaţi şi pacienţi care au COVID-19. Pentru personalul sanitar e foarte important, ca şi pentru pacienţi, să nu avem capacitatea spitalului la maximum. Atunci într-adevar e riscul să intre virusul în spitalul respectiv”, a explicat secretarul de stat MAI.

Arafat a mai subliniat că aproape fiecare spital din ţară va fi în situaţia de a trata cazuri de coronavirus.

Mediafax

×
Subiecte în articol: raed arafat