x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: „Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”

Arafat: „Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”

20 Iul 2020   •   08:05
Arafat: „Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”
Sursa foto: Lucian Alecu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, duminică seara, că „situația merge spre mai rău”, existând o creștere continuă a cazurilor active, pentru că persoanele care se vindecă de COVID-19 sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc.

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

Raed Arafat face referire la un raport prezentat de Digi 24, conform căruia, în luna septembrie, vor fi un milion de cazuri de infecție cu coronavirus, în România.

„Riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”, a spus Raed Arafat, în contextul în care populația din România nu poartă mască și nu evită aglomerațiile.

Șeful DSU a adăugat că, dacă situația o va impune, anumite zone din România, care sunt focare de COVID-19 ar putea fi carantinate.

„Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a spus sursa citată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raed arafat